Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Kalmarsund
KAL

Kalmarsund till SM-final efter förlängningsdrama

18 april 2022 23:00
herr

Kevin Haglund sköt FBC Kalmarsund till en historisk final efter att han avgjort den sjunde avgörande matchen i förlängning. Nu väntar klubbens första SM-final på lördag mot de regerande mästarna IBF Falun.


Semifinal 7:7

Växjö IBK - FBC Kalmarsund

4-5 e.fl. (2-2, 1-1, 1-1, 0-1)

4-3 i matcher till Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Filip Langer, Kim Nilsson, Kevin Björkström

För den blott sjunde gången i innebandyhistorien skulle det spelas en sjunde avgörande match, och sällan har förusättningarna varit bättre. Detta var även den sjunde gången som lagen skulle få göra upp inför fulla läktare om en finalbiljett till Avicii Arena på lördag. Lagen kommer närmast från varsin bortaseger, där det var Växjö som senast det begav sig tvingande fram en sjunde avgörande match. Då var firma Maurer/Folkesson/Algman segerorganisatörer och samma duo kom ut starkt även till denna match. De öppnade målskyttet för dagen när Folkesson hittade Maurer på bortre stolpen till 1-0. Växjö utökade även till 2-0 kort därpå men Kalmarsund skulle inte vika ner sig och tog efter 2-0 målet över spelet i perioden. Lägen radades upp och nu tog man vara på chanserna. Filip Langer tröck in redueringen och Kim Nilsson såg, med 30 sekunder kvar, till att ställningen var 2-2 innan paus.

Den andra perioden bjöd, likt den första, på frejdigt spel och chanser åt båda hållen. Även i denna perioden skulle hemmalaget bli först med att hitta nätet när Jesper Sankell hittade över till Adam Nilsson som satte 3-2 på tavlan efter drygt nio minuters spel. Kalmarsund svarade med en vacker aktion när Albin Hedstål från egen planhalva slog en hög boll till en fri Kevin Haglund som petade in bollen på volley och via ribban in till 3-3 och fortsatt lika ställning efter 40 spelade minuter.

En period kvar att spela och för ett av lagen skulle det bli den sista för säsongen. Trots att så mycket stod på spel vågade båda lagen gå för vinsten. Växjö gick efter åtta minuters spel upp i ledning för tredje gången i matchen, och återigen var Manuel Maurer sist på bollen, framspelad av radarpartnern Samuel Folkesson/Algman. Efter målet var det hemmalaget som hade de bästa chanserna till att utöka. Växjö fick en ypperlig möjlighet att gå ifrån när Tobias Lindström åkte ut för obstruktion. Men Kalmarsund redde ut det numerära underläget och påbörjade sin forcering mot kvittering. Lägena radades upp men Santtu Strandberg i hemmamålet stod stundtals på huvudet och höll sitt Växjö i fortsatt ledning. Men än var inte det sista ordet sagt. I jakten på kvittering hade FBC både plockat målvakt och tagit time-out, och med drygt 40 sekunder kvar skjuter Kim Nilsson ett skott som Strandberg släpper en retur rakt ut i slottet till en vitklädd spelare i ingen mändre än Kevin Björkström som rakar in kvitteringen. Klockan tickar ut och Kalmarsund går in i sin femte och viktigaste förlängning för slutspelet.

I förlängningsspelet var det gästerna som tog kommandot och gick för avgörandet som skulle komma efter 2.34. Jesper Lindström trampade runt målet och hittade, med en lätt liten chip in till Kevin Haglund som skickade in bollen och sitt Kalmarsund till klubbens första SM-final. Vilt och känslomässigt jubel utbröt när laget kunde fira finalplatsen med FBC-klacken. Nu väntar några dagars vila innan det är dags att bege sig till huvudstaden för att spela SM-final mot regerande mästarna och seriesegrarna IBF Falun på lördag i Avicii Arena.

Under morgondagen kommer FBC Kalmarsund släppa sina supporterbiljetter. Håll utkik på våra kanaler för mer biljettinformation.