Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Marcus Johansson är tillbaka i FBC Kalmarsund

17 juni 2022 11:42
herr

Klubblegendaren är klar för en comeback i FBC Kalmarsund. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.


För ett ¨år sedan valde han att lägga klubban på hyllan efter 151 matcher och 299 poäng i den cyanblåa tröjan. Efter långa och många spekulationer står det nu klart att Marcus Johansson är tillbaka i FBC Kalmarsund. Det nya kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Hur känns det att vara tillbaka i FBC Kalmarsund?

"Det känns jättebra, det ska bli riktigt kul. Att vara tillbaka här, i KIFAB Arena, väcker såklart många fina minnen. Så det ska bli superkul. Jag kände framför allt under slutspelet förra säsongen att suget började komma tillbaka. När man kom hit och såg ett fullsatt KIFAB Arena, det trycket och den känslan var helt fantastiskt att få uppleva. Där och då kände jag att det hade varit jäkligt kul att få vara på planen och känna den känslan igen" säger Marcus Johansson.

Tror du att förra säsongens framgånger påverkade ditt beslut att komma tillbaka?

"Nej det skulle jag inte påstå. Jag och Adam Kallenberg hade en diskussion redan i januari om en comeback redan föregående säsong. Men där och då var jag inte i den fysiska formen för att bara kunna hoppa in med tre veckor på mig att komma i riktigt bra form. Sen hade vi en diskussion igen under kvartsfinalen och tillslut har vi kommit fram till en lösning."

Adam Kallenberg brukar ofta prata om långa och sega förhandlingar med dig. Var det så i det här fallet också?

"Ja med det var det ju. Både jag och Kallenberg har väldigt högt i tak i våra diskussioner, han vet hur jag fungerar och jag vet hur han fungerar. Så vi visste väl att vi i slutändan skulle nå en lösning. Att det tog tid var ju inte planerat. Men nu sitter vi här idag, jag är nöjd och båda partnerna är nöjda" berättar Johansson.

När det gäller målsättningar inför den kommande säsongen siktar Johansson på att få uppleva ett fullsatt KIFAB Arena igen och gå långt i slutspelet.

"Jag vet att alla i FBC Kalmarsund vill uppleva det vi var med om föregående säsong, att kunna stå i Avicii Arena igen i en final. Anledningen till varför jag sitter här idag är att jag vill spela inför ett kokande KIFAB Arena och att kunna gå så långt som möjligt" avslutar Johansson.

Sportchef Adam Kallenberg har varit tränare för Marcus Johansson under många säsonger. Efter diskussioner och förhandlingar under hela våren står det klart att klubblegendaren gör comeback i FBC Kalmarsund, en nyhet Kallenberg är mycket nöjd över att kunna presentera.

"Hem till gården är en klassisk brittisk TV-serie som sändes mellan 1972-1989 och lyckades producera 9386 avsnitt under 33 säsonger. Om vi tillåter oss själva att skarva en aning så är det siffror som är direkt överförbara till Marcus Johanssons karriär. Sällan har en comeback varit så välkommen och efterlängtad. Vi får tillbaka ligans bästa direktskott, en människa som trots sin något buttra uppsyn lyfter omgivningens prestation, en spelare som höjer rösten när det behövs i omklädningsrummet, spelaren som endast gör TV-spelsmål där 97% sitter stenhårt i nättaket. Välkommen tillbaka #56" säger Kallenberg.

Varmt välkommen tillbaka till FBC Kalmarsund, Marcus Johansson!

Spelarstatistik i FBC Kalmarsund:

  • 151 matcher
  • 188 mål
  • 111 assist
  • 299 poäng
  • 80 utvisningsminuter