Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Lägesrapport inför seriestarten

15 augusti 2020 16:00
klubbchefen har ordet

Nedan kan ni ta del av en text av FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg om läget i föreningen inför säsongen 2020/21 och konsekvenserna som coronaviruset har inneburit hittills.


Säsongen 19/20 avslutades på ett, minst sagt, annorlunda sätt. Istället för att spela föreningens första slutspel i Svenska Superligan så ställdes slutspelet in på grund av Covid-19. Första tiden av pandemin var kaosartad med många funderingar och frågor med få svar. I början av pandemin var det dessutom svårt att se ljuset i tunneln och framtiden målades svart.

Men, vi människor är överlevare och hittar alltid vägar framåt.

Nu har vi levt med pandemin i över fem månader och på flera sätt anpassat oss.

Några saker har kortsiktigt varit helt nödvändiga för FBC Kalmarsunds överlevnad.

  1. Kalmar Kommuns snabba beslut att öka elitstödet.

  2. Möjligheten att permittera föreningens anställda.

Utan insatserna ovan så hade vi inte klarat den akuta situation som uppstod.

Hur ser det ut nu och framåt? Vi ser över vår verksamhet och tar nödvändiga beslut för att överleva långsiktigt.

En del av vår ungdomsverksamhet är i gång och de som ännu har sommaruppehåll kommer att starta upp under augusti/september, vilket även gäller för vår verksamhet inom parasport.

Våra elitlag förbereder sig för säsongsstart och tränar för att vara väl förberedda.

När det gäller publik så väntar vi på besked i frågan. Ett viktigt beslut för Svensk idrott och dess framtid. Varje match utan publik skulle innebära ett stort ekonomiskt tapp för FBC Kalmarsund och en mycket tråkigare upplevelse utan vår fantastiska publik.

Hur påverkas våra intäkter från våra sponsorer?

Vi har väldigt positiva samtal med såväl befintliga som nya partners. En del företag har det tufft, men vi gör vad vi kan för att hjälpa till och idag ser vi inget stort tapp i antal partners. Vi känner med de som har det tufft och är ödmjuka inför framtiden.

En del partners har inte känt av Covid-19 alls eller lite och vill öka sitt åtagande i föreningen, vilket är otroligt glädjande.

Utan våra partners så kan vi inte kunnat bedriva vår verksamhet.

Vi är idag glada att vi de senaste åren byggt ett starkt nätverk som uppskattas av våra partners och får nya partners att vilja ansluta. Vi ska långsiktigt vara ett hållbart alternativ för näringslivet i Kalmar och på Öland.

Kan vi inte exponera våra partners live så kommer antal visningar på våra matcher att öka, vilket ger våra partners värdefull exponering.

Sen tror jag, personligen, att flera företag som tidigare inte stöttat idrott kommer att börja göra det när man ser vad ett stöd som t ex permittering innebär när man själv har det tufft.

Vi drömmer och hoppas att i en inte allt för avlägsen framtid kunna spela matcher med publik och partners på plats i KIFAB Arena och Färjehallen.

Mer nu än någonsin passar uttrycket ”tillsammans är vi starka”. Framtiden är underbart cyanblå.

// Per Viberg, klubbchef FBC Kalmarsund