Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Max Johansson förlänger med FBC Kalmarsund

14 maj 2021 17:45
herr

Backen Max Johansson kom till FBC Kalmarsund säsongen 2017/18 från Östra SK Jönköping i allsvenskan och var med när laget tog steget upp till SSL våren 2018. Han har spelat 121 matcher för klubben och det kommer att bli ett gäng till - han och klubben är överens om ett nytt kontrakt över de kommande två säsongerna.


"Jag tror att vi kommer att fortsätta vara ett topplag kommande säsonger, där vi kommer att vara med och slåss om guldet. Mitt egna spel har varit lite fram och tillbaka denna säsong, jag vet att jag kan ännu mer. Jag har varit mindre skadad i år än åren innan, så jag hoppas att jag kan göra en bra försäsong i år och komma i fin form till säsongen i höst", säger 25-årige Max Johansson.

Han spelade totalt 33 matcher denna säsong och stod för tre mål och en assist.

"Det var tråkigt att säsongen tog slut i förtid, jag tycker att vi gjorde en riktigt bra säsong. Min femma gjorde ett bra slutspel tycker jag, och vi spelade framförallt bra defensivt och stängde igen bra bakåt. Att vi kommer tvåa redan vårt tredje år i SSL tycker jag är riktigt starkt gjort av oss."

Han berättar vad som gör honom mest motiverad - känslan av att få vinna och fira tillsammans med laget.

"Jag tycker att det fruktansvärt kul att vinna med grabbarna, jag älskar verkligen att vinna! Att få fira en seger och att få sjunga i omklädningsrummet efter en seger är det absolut bästa med att spela - och mitt mål är att få göra det efter en SM-final. Kommande säsonger kommer vi att få fortsätta fira mycket, det är jag helt säker på", avslutar Max Johansson.

Adam Kallenberg har följt Max Johanssons utveckling i FBC Kalmarsund på nära håll under de fyra säsonger han har spelat i klubben och säger följande om Max Johansson:

"Förvandlingen från en lång gänglig yngling till en mogen idrottare har inneburit hårt jobb där han prioriterat innebandyn. Vi är övertygade att Max kommer fortsätta sin positiva utveckling i Kalmarsund de kommande åren. Med sin glada, smittsamma och obrydda personlighet är han en ständig glädjekälla för lagkamrater i vardagen och Max kommer vara en viktig kugge i framtiden"

Det nya avtalet mellan Max Johansson och FBC Kalmarsund sträcker sig över de kommande två säsongerna.