PIX

Uddamålsseger mot Pixbo

21 januari 2023 17:55
Herr

Herrlaget tog sin tredje raka seger efter en tajt tillställning mot Pixbo Wallenstam. Segerskytt för hemmalaget blev Filip Stjernberg.

Omgång 18

FBC Kalmarsund - Pixbo

6-5 (1-2, 3-1, 2-2)

Målskyttar Kalmarsund: Gustav Wadell, Kevin Björkström, Jan Bürki, Filip Langer, Anton Nilsson, Filip Stjernberg

Publik:

Lördagsmatch och Kalmarsund tog emot gästande Pixbo och dagen till ära gjorde Andreas Lennartsson från klubbens division 1-lag SSL-debut.

Trots att Kalmarsund inledningsvis är det bollförande laget så gör Pixbo 0-1 redan två minuter in i första perioden. Målskytten Linus Nestorsson kliver förbi Kalmarsunds försvar för att sen placera in bollen bakom Carl Bending-Sörling. 0-2 kommer i den nionde minuten signerat Martin Östholm som avslutar centralt halvvägs in på Kalmarsunds planhalva. Reduceringen 1-2 kommer genom Gustav Wadell efter en fin framspelning av Martin Rönnklint. 17.21 in i första perioden ådrar sig Felix Lanver i Pixbo en tvåminuters utvisning då han obstruerar Albin Hedstål. Efter första perioden står det 1-2 på resultattavlan.

Ett piggt Kalmarsund kliver in i andra perioden och Kevin Björkström kvitterar 22 sekunder in i perioden. 2.33 dömer domarna straff till Pixbo, som Oskar Weissbach förvaltar och gör 2-3. Kort därefter kvitterar Kalmarsund genom ett vasst avslut från vänsterkanten av Jan Bürki. Förutom straffen så styr Kalmarsund matchen under första halvan av andra perioden. Kim Nilsson får efter friläge tio minuter in i andra perioden, men avslutar en bit ifrån mål och denna gång står Jon Hedlund ivägen. 11.53 drar Pixbo på sig ytterligare en utvisning när man spelat med sex man på plan. 15.50 drabbas Pixbo av en utvusning och denna gång trycker Langer in 4-3 i powerplay. Andra perioden slutar 4-3 till Kalmarsund.

Kalmarsund kliver ut till tredje perioden med mycket energi och utökar till 5-2 efter 1.58 via Anton Nilsson. 6.14 in i tredje perioden gör Filip Stjernberg 6-3 från nära håll. Ungefär en minut senare reducerar Pixbo till 6-4, följt av 6-5 målet som kommer endast sekunder efter tekningen från första av målen. I slutminutrarna får Carl Bending-Sörling göra en svettig räddning och ser till att hålla kvar i Kalmarsunds ledning. I matchens sista minut så får lagen varsin utvisning, dock inget som påverkar resultatet och slutresultatet skrivs till 6-5.

Detta var lagets tredje raka seger. På onsdag väntar den returmötet i Svenska cupen mot Växjö IBK. Passa på att boka biljett till supporterresan via länken nedan. https://www.biljettkiosken.se/event/230125-fbckalmarsund-supporterresa