Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Kapten Nilsson förlänger: "Det var här eller inte spela alls"

1 mars 2023 18:30
herr

Anton Nilsson har valt att förlänga sitt kontrakt med två säsonger. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.


Trotjänaren tillika lagkapten Anton Nilsson har valt att förlänga sitt kontrakt över de kommande två säsongerna. "Nisse" var med när FBC Kalmarsund bildades 2011 och tog 2019 över kaptensbindeln från Johan Wittberg. Med sina 333 matcher för klubben är den den som dragit på sig den cyanblå tröjan flest gånger. Totalt har han mäktat med 290 poäng och går i år mot sin poängstarkaste säsong.

Nilsson själv är nöjd med förlängningen och ser spänt på framtiden:

— Det är skönt att det är klart, det var här eller inte spela alls. Målsättningen kommer alltid vara SM-guld och det siktar både jag och föreningen på och framöver ser det väldigt spännande ut.

Huvudtränare Viktor Gustavsson kommenterar förlängningen:

— Att få ha kvar vår kapten i minst två säsonger till känns givetvis inget annat än väldigt bra. Anton är både med sitt ledarskap och sitt resoluta spel på banan en förebild både för lagkamrater och yngre förmågor i föreningen. Han har framförallt spetsat till sin offensiv de senaste säsongerna och är nu inte bara en defensiv väldigt stark kugge utan även ofta ett starkt offensivt hot. Att han dessutom är väldigt anpassningsbar och kan spela lika bra på så gott som vilken position och i vilken formation som helst gör honom extra viktig för vårt lag.