04 Apr 1 match

Klar förlust efter svag insats borta mot Jönköping

20 december 2020 18:06
herr

Det blev förlust med hela åtta mål på söndagskvällen när FBC Kalmarsund mötte Jönköpings IK på bortaplan. Hemmalaget JIK fick en bra start och vann den första perioden med 3-0, och kunde sedan hålla avståndet under matchens samtliga tre perioder.

Matchens första tio minuter var jämna, där båda lagen skapade bra målchanser - men när den första perioden var färdigspelad hade Jönköping gått upp till 3-0 i Jönköpings Idrottshus.

JIKs effektiva offensiv denna match drog igång direkt i mittperioden, när Hessmer gjorde 4-0 efter bara 38 sekunder.

Med 14:12 på klockan i den andra perioden gjorde bortalaget det enda målet man skulle göra i denna match, när Albin Hedstål spelade fram Anton Nilsson.

Jönköping gjorde tre mål även i den andra perioden, och ställningen var 6-1 efter 40 spelade minuter.

Inför den sista perioden genomförde FBC Kalmarsund ett målvaktsbyte, där Thomas Crona ersattes av Kalle Bending.

Kalmarsund fick chansen att spela powerplay när den tredje perioden drog igång, men där lyckades Sundet inte göra något mer mål. Jönköping gjorde tre mål även i den sista perioden och slutsiffrorna skrevs till 9-1, där Kalmarsund, tro det eller ej, vann skottstatistiken med 34-37.