Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

FBC Kalmarsund anställer Christoffer Suominen

7 oktober 2021 11:00
dam

Christoffer tillträder sin tjänst i föreningen på deltid med start från den 1 januari 2022. Från den 1 augusti 2022 övergår tjänsten till heltidstjänst i omfattning. Tjänsten kommer att vara på 50% mot föreningens elitlag på damsidan där Christoffer kommer att ingå i ledarstaben och ha delat ansvar för laget tillsammans med nuvarande huvudtränare Viktor Sheffield.


Viktor och Christoffer kommer att jobba tätt ihop och tillsammans med Patrik Klockare Bäck utforma samarbetet och rollerna tillsammans. Vidare är tjänsten till 50% som sportsligt ansvarig på ungdomssidan, där FBC Kalmarsund som består av både FBC Kalmarsund och FBC Kalmarsund Ungdom står inför ett stort förändringsarbete såväl organisatoriskt som sportsligt.

"Christoffer kommer att tillföra spetskompetens kring taktik, träningsmetodik och individuell utveckling. Vi är glada att efter en kort tids diskussion kunnat landa ett avtal med Christoffer, som besitter en unik kompetens och så sent som i våras vann SM-guld med damerna i Team Thorengruppen. Christoffers erfarenheter från de senaste åren kommer att tillföra mycket i vår satsning" säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

"Vårt kortsiktiga mål är att avancera från Allsvenskan till Svenska Superligan till säsongen 2021/22 och att redan nu kunna sätta en stark ledarstab långsiktigt med både Viktor och Christoffer känns otroligt bra", säger föreningens klubbchef Per Viberg.

Christoffer Suominen om sin återkomst till FBC Kalmarsund:

”Det känns fantastiskt roligt att återvända till FBC Kalmarsund. I våras fick vi tillskott i familjen och allt eftersom har en hemlängtan vuxit fram hos oss. När FBC Kalmarsund hörde av sig föll alla pusselbitar på plats och det känns otroligt inspirerande att bli en del av föreningen och den högt ställda målsättningen som finns där. Jag är även otroligt tacksam för den fina dialogen som varit med Thorengruppen och Umeå Västra, som gjort detta möjligt. Just åren i Umeå har varit vitala för min utveckling som både människa och tränare. Det ska bli spännande att få börja arbeta med alla ambitiösa spelare och ledare som finns i föreningen. Jag ser redan nu fram emot att få implementera och utveckla verksamheten”

Viktor Sheffield om rekryteringen:

”Jag är otroligt glad att Christoffer ansluter till föreningen och damlaget. Det känns inspirerande att få in Christoffer och hans kompetens. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra perfekt för att lyfta utvecklingen av laget än mer. Tillsammans kommer vi att jobba hårt och målmedvetet för att nå våra högt uppsatta mål. Något jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med.

"En viktig del i uppdraget är att utveckla vår ungdomssida sportsligt där målet är att ge ledare och spelare rätt sportsliga förutsättningar för att utvecklas och kunna för att föreningen även framgent ska kunna fortsätta att fostra elitspelare till vår egen verksamhet", avslutar Viberg.