Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

FBC Kalmarsund anställer Christoffer Suominen

7 oktober 2021 11:00
dam

Christoffer tillträder sin tjänst i föreningen på deltid med start från den 1 januari 2022. Från den 1 augusti 2022 övergår tjänsten till heltidstjänst i omfattning. Tjänsten kommer att vara på 50% mot föreningens elitlag på damsidan där Christoffer kommer att ingå i ledarstaben och ha delat ansvar för laget tillsammans med nuvarande huvudtränare Viktor Sheffield.


Viktor och Christoffer kommer att jobba tätt ihop och tillsammans med Patrik Klockare Bäck utforma samarbetet och rollerna tillsammans. Vidare är tjänsten till 50% som sportsligt ansvarig på ungdomssidan, där FBC Kalmarsund som består av både FBC Kalmarsund och FBC Kalmarsund Ungdom står inför ett stort förändringsarbete såväl organisatoriskt som sportsligt.

"Christoffer kommer att tillföra spetskompetens kring taktik, träningsmetodik och individuell utveckling. Vi är glada att efter en kort tids diskussion kunnat landa ett avtal med Christoffer, som besitter en unik kompetens och så sent som i våras vann SM-guld med damerna i Team Thorengruppen. Christoffers erfarenheter från de senaste åren kommer att tillföra mycket i vår satsning" säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

"Vårt kortsiktiga mål är att avancera från Allsvenskan till Svenska Superligan till säsongen 2021/22 och att redan nu kunna sätta en stark ledarstab långsiktigt med både Viktor och Christoffer känns otroligt bra", säger föreningens klubbchef Per Viberg.

Christoffer Suominen om sin återkomst till FBC Kalmarsund:

”Det känns fantastiskt roligt att återvända till FBC Kalmarsund. I våras fick vi tillskott i familjen och allt eftersom har en hemlängtan vuxit fram hos oss. När FBC Kalmarsund hörde av sig föll alla pusselbitar på plats och det känns otroligt inspirerande att bli en del av föreningen och den högt ställda målsättningen som finns där. Jag är även otroligt tacksam för den fina dialogen som varit med Thorengruppen och Umeå Västra, som gjort detta möjligt. Just åren i Umeå har varit vitala för min utveckling som både människa och tränare. Det ska bli spännande att få börja arbeta med alla ambitiösa spelare och ledare som finns i föreningen. Jag ser redan nu fram emot att få implementera och utveckla verksamheten”

Viktor Sheffield om rekryteringen:

”Jag är otroligt glad att Christoffer ansluter till föreningen och damlaget. Det känns inspirerande att få in Christoffer och hans kompetens. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra perfekt för att lyfta utvecklingen av laget än mer. Tillsammans kommer vi att jobba hårt och målmedvetet för att nå våra högt uppsatta mål. Något jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med.

"En viktig del i uppdraget är att utveckla vår ungdomssida sportsligt där målet är att ge ledare och spelare rätt sportsliga förutsättningar för att utvecklas och kunna för att föreningen även framgent ska kunna fortsätta att fostra elitspelare till vår egen verksamhet", avslutar Viberg.