Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

FBC Kalmarsund arrangerar tre turneringar under 2022

18 oktober 2021 09:19
turneringar

Nästa år står Kalmar värd för tre helt nya innebandyevenemang. Idag tecknade Destination Kalmar ett avtal med FBC Kalmarsund, som är huvudarrangör för evenemangen.


Avtalet innebär att FBC Kalmarsund kommer att genomföra tre evenemang under 2022 och ambitionen är att de ska bli årligen återkommande.

Det första evenemanget äger rum den 26–29 maj och är en stor internationell ungdomsturnering. Redan första året väntas mellan 100 och 150 lag med ungdomar i åldern 8–15 år delta. Matcherna kommer att spelas på planer runt om i hela Kalmar och även på några platser på Öland. Antalet internationella lag kommer att öka steg för steg, men redan första året hoppas arrangören på att kunna locka lag från en handfull länder.

– Vi har redan kontakt med lag från bland annat Schweiz och Tjeckien som är intresserade av att komma hit, vilket känns jättekul, säger Patrik Klockare Bäck, som är ansvarig för evenemanget på FBC Kalmarsund.

Det andra evenemanget blir en utomhusturnering, som kommer att äga rum mitt i Kalmar i augusti. Den kommer att ha färre deltagare, men blir en happening mitt i stadskärnan. I september planeras sedan en turnering för elitspelare. Den kommer att vända sig till både dam- och herrlag.

– Det här är en väldigt spännande satsning som kommer att lyfta fram innebandyn samtidigt som den betyder mycket för Kalmars besöksnäring. Inte minst ungdomsturneringen kommer att innebära många gästnätter. Vi vet att det är många familjer som följer med sina ungdomar och en stor andel av dem bor på hotell. Idrottsevenemangen är ett väldigt bra sätt att förlänga säsongen. Vi strävar hela tiden efter att attrahera evenemang som äger rum utanför högsäsong, säger Pär Israelsson, som är chef för enheten Möten och evenemang på Destination Kalmar.

Har du några frågor om turneringarna? Skicka ett mail: [email protected]