28 Mar 1 match

Kalmarsund förlorade borta mot Mullsjö i andra SSL-omgången

25 september 2021 19:00
herr

I en tuff och svängig match drog Mullsjö det längsta strået och vann med 9-6 mot FBC Kalmarsund.

Mullsjö AIS - FBC Kalmarsund

9-6 (3-3, 0-0, 6-3)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund 3, Kim Nilsson 2, Anton Nilsson

FBC Kalmarsund har inte fått den starten på säsongen som laget önskat. Seriepremiären slutade med en tung premiärfölust efter övertid mot Team Thorengruppen. I seriens andra match ställdes man mot Mullsjö AIS i en tuff bortamatch. Bortalaget inledde matchen piggt och duon Kim Nilsson och Kevin Haglund låg bakom mycket. Nilsson gjorde matchens första mål, assisterad av Kalle Bending som i båda de inledande matcherna visat prov på sina fina utkast. Kevin Haglund kunde utöka till 0-2 men Mullsjö svarade upp med två snabba mål.

Vid ställning 2-2 fick Haglund en fin volleyträff som letade sig in i första krysset men innan den första perioden var slut hade Mullsjö återigen kvitterat. Den andra perioden blev desto lugnare och förutom en utvisning för bortalaget så fanns det inte mycket att rapportera om. Men det bäddade för en jämn och spännande matchavslutning.

För redan efter 33 sekunder av den tredje perioden gav Anton Nilsson Kalmarsund ledningen med 3-4. Hemmalagets Leo Olsson kvitterade, men när Kalmarsund fick spela i numerärt överläge var Haglund sedan framme för tredje gången och bortalaget tog ledningen igen. Målen fortsatte att utbytas och efter yterliggare en Mullsjö-kvittering så svarade Kim Nilsson upp med 5-6. För femte och sista gången i matchen kunde Mullsjö kvittera, och när man sedan fick chansen att spela i numerärt överläge så tog det inte många sekunder innan hemmalaget tog ledningen med 7-6.

Kalmarsund begärde time-out med dryga två minuter kvar av matchen men lyckades inte att få in bollen i mål, istället kunde Mullsjö avgöra matchen med två mål i tom bur och därmed fastställa slutresultatet till 9-6. Med två omgångar spelade har Kalmarsund endast en inspelad poäng. Nästa söndag reser laget till Uppsala för att möta Storvreta i IFU Arena.