DAL

Förlust efter straffar i sista matchen innan uppehållet

24 november 2021 20:40
herr

FBC Kalmarsund förlorade med 4-5 efter straffar mot IBK Dalen i KIFAB Arena. Det var sista matchen innan VM-uppehållet.

FBC Kalmarsund - IBK Dalen

4-5 e.s (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 0-1)

Målskyttar Kalmarsund: Max Johansson, Kevin Björkström, Anton Nilsson, Tim Nyander

Sista matchen innan VM-uppehållet inleddes med en svängig öppning. Dalen skapade redan efter några sekunder matchens första målchans, men Kalle Bending var rätt placerad i målet. Båda lagen ställde sig högt upp på planen och tempot drevs upp tack vare detta. Kalmarsund blev första lag att spräcka målnollan, när numera målfarliga Max Johansson smällde iväg ett skott. Passen kom från Mattias Lövenfors som därmed gjorde sin första SSL-poäng. Hemmalaget försökte kontrollera matchen allt mer men Dalen var långt ifrån målfarliga. Med 1.30 kvar av första perioden hittade bortalaget till slut en kvittering med en effektiv kontring där Anton Åkerlund var sist på bollen.

Full fart var även temat i den andra perioden. Kalmarsund fick tidigt ett läge att ta ledningen när man bjöds på ett spel i numerärt överläge när Dalen bytte felaktigt. Den stora målchansen kom först med någon ynka sekund kvar på utvisningen men bollen ville inte in. Kalmarsund lyckades bita sig fast allt mer på Dalens planhalva men ställningen förblev 1-1. Mullsjö var farliga i omställningarna och skapade flertalet farligheter även dem. Det dröjde 12.08 in i mittenperioden innan matchens tredje mål kom. Bortalagets Emil Wiklund utnyttjade ett friläge och gav Dalen ledningen med 1-2. Ett svar skulle dock komma några minuter senare när Kevin Björkström placerade sig på bortre stolpen och styrde in Kim Nilssons hårda passning.

Kalmarsund såg bestämde ut under de första bytena i tredje perioden och skapade flera lägen som var värda ett mål. Men Måns Parsjö-Tegnér i Dalens mål stod i vägen allt som oftast. Det krävdes ett hårt direktskott från Anton Nilsson som smet in under armen på målvakten för att ta ledningen med 3-2. Kalmarsund skapade flera chanser direkt efter målet men efter ett bolltapp på mittplan kunde Dalen ställa om och kvittera till 3-3 genom Anton Åkerlund. Kort därefter kom även 3-4, denna gång var det bortalagets Albin Carlsten som var målskytt. Målet kom 6.37 in i slutakten.

Kalmarsund spelade lite väl ofta en passning för mycket istället för att ta avslutet i första läget. När Tim Nyander istället lite oväntat klev in från kanten och skickade iväg ett avslut hittade bollen hela vägen in i mål. En kvittering till 4-4 som bäddade för 9 spännande slutminuter. När Dalen anföll blev det ofta farligt men minuten efter målet såg Kalle Bending till att hålla ställningen helt jämn när han slängde sig i sidled och räddade ett annars nästan givet mål.

Hemmalaget tog med dryga två minuter kvar en time-out, och kontrollerade bollinnehavet under nästan hela slutskedet. Under de sista sekunderna trampade Kim Nilsson med full kraft in framför mål men fick inte iväg avslutet. Många spelare i Kalmarsund ropade på straff efter en eventuell upphakning men domarna valde att fria och matchen gick istället till förlängning. Väl där höll Kalmarsund länge i bollen men lyckades endast skapa ett ordentligt läge när Kevin Björkström inte riktigt fick till avslutet framför mål. Straffar fick avgöra den jämna drabbningen och där avgjorde Dalens Michel Wöcke och bortalaget fick med sig två poäng medan Kalmarsund fick nöja sig med en.

Nu stundar ett världsmästerskap i Finland och SSL har därmed några veckors upphåll. Nästa match för Kalmarsund spelas den 18 december borta mot Jönköping.