Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Kim Nilsson förlänger med FBC Kalmarsund

31 januari 2021 14:00
herr

Kim Nilsson skrev 2016 på ett femårskontrakt med FBC Kalmarsund när han vände hem till Kalmar och Öland efter att ha spelat i AIK och Grasshoppers i Schweiziska NLA. Nu är han och FBC Kalmarsund om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.


"Det känns väldigt bra och tryggt att förlänga med FBC Kalmarsund. Jag tror att det är helt rätt för mig och min familj att fortsätta satsningen i FBC Kalmarsund. För mig är det en självklarhet att vilja vara med och fortsätta på det vi har skapat", säger Kim Nilsson själv om att förlänga sitt avtal.

Kim Nilsson har Färjestadens IBK som moderklubb - ena halvan av det som idag är FBC Kalmarsund efter sammanslagningen 2011.

"Det betyder jättemycket att representera FBC Kalmarsund och att spela innebandy i Kalmar och att få bo hemma på Öland, det var här jag började min karriär och här vill jag avsluta på bästa möjliga sätt"

Det nya kontraktet löper över de kommande tre säsongerna.

"Tre år passar mig bra och generellt vill jag skriva långa kontrakt där jag får tiden och utrymmet att fokusera och bygga långsiktigt", säger han själv om att skriva ett lite längre kontrakt.

"Med tanke på den stora utveckligen vi haft genom de senaste åren har vi nu blivit ett topplag i Sveriges högsta liga. Jag ska göra allt för att ta ett SM-guld med FBC Kalmarsund", avslutar Kim.

"Att världens bästa innebandyspelare har valt att fortsätta sin framgångsrika karriär i FBC Kalmarsund befäster och konkretiserar vår ambition och beslutsamhet att bli den bästa innebandyföreningen i Sverige och således i världen. Kims spelstil och proffessionalism gör att han med sina stoiska egenskaper kan leda sig själv och laget mot framtida titlar", säger Adam Kallenberg, sportchef herr i FBC Kalmarsund.

Kim Nilsson kombinerar spelarkarriären med att arbeta deltid i FBC Kalmarsunds organisation. Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund, om Kims betydelse och roll för föreningen:

"Förlängningen av Kim är otroligt viktigt för såväl vår sportsliga satsning som för vårt varumärke. Att förlänga kontraktet med Kim som nyligen blev utsedd till världens bästa innebandyspelare visar kraften i vår satsning. Kim kommer att jobba 30% på FBC Kalmarsunds marknadssida med fokus på vårt nya projekt ”jämställdhetsmatchen vision 2025”. Jag ser fram emot de kommande åren och är övertygad om att vi under denna period kommer att vinna minst ett SM-guld", säger Viberg.

Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande tre säsongerna.