FAL

Tre poäng och lördagsfest i Rosa matchen

28 oktober 2023 20:20
herr

En trevande start slutade i tre poäng och en stabil seger hemma mot Falun med slutsiffrorna 6-4.

Svenska Superligan Herr

Omgång 7

FBC Kalmarsund - IBF Falun

6-4 (0-1, 4-3, 2-0)

Målskyttar Kalmarsund: Anton Nilsson 2, Linus Malmström, Filip Forman, Filip Nilsson, Kevin Haglund

Publik: 1002

Tabelltvåan inför den sjunde omgången var på besök denna lördagseftermiddag. Dagen till ära äntrade Kalmarsund banan i det vi vanligtvis ser som bortalaget Falun i rosa matchställ till förmån för kampen mot bröstcancer.

I den första perioden hade gästerna en hel del boll och var även de som öppnade målskyttet genom Alexander Galante Carlström i numerärt överläge. Därefter växte sig FBC in i matchen och hade en hel del lägen, men en pass för mycket när lägena dök upp gjorde att hemmalaget gick mållöst efter 20 spelade minuter.

I den andra perioden inleddes en målkavalkad redan efter 2:34 när Linus Malmström hittade nätet. Minuten därpå återtog Falun ledningen. Sedan dröjde det fem minuter innan publiken skulle få resa sig igen när kaptenen Anton Nilsson utjämnade till 2-2. FBC fick sedan chansen i numerärt överläge, och inom loppet av en minut hade man gått upp till en 4-2 ledning. En ledning som bortalaget skulle hämta in innan periodens slut.

I slutperioden kom FBC ut starkt och skulle även få utdelning. Filip Nilsson var påpassligt framme i slottet och pricksköt in ledningsmålet, och bara två minuter senare stötte Kevin Haglund in 6-4. Därefter fick Linus Malmström chansen på straff, men ribban var på Santtu Strandbergs sida den gången. Efter straffen hade Falun tryck och skapade en del lägen utan att överlista Bending. FBC lyckades hålla ut i slutforceringen och tog säsongens fjärde seger.

Redan imorgon spelas det återigen innebandy i SBB Arena, då både det allsvenska laget och damlaget har matcher. Fri entré på damernas match, och vi hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar damerna till seger.