FCH

Ny övertidsseger för Kalmarsund och 2-1 i matcher

21 mars 2022 21:00
herr

För andra gången på tre matcher i kvartsfinalserien vann FBC Kalmarsund mot FC Helsingborg efter förlängning. Kevin Björkström gjorde både 4-4 och 5-4 när Kalmarsund tog ledningen med 2-1 i kvartsfinalen.

Kvarsfinal 3

FBC Kalmarsund - FC Helsingborg

5-4 e.f (1-2, 1-1, 2-1, 1-0)

2-1 i matcher till Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Björkström 2, Kevin Haglund 2, Oliver Samuelsson

Helt jämnt efter två spelade matcher i kvartsfinalserien där båda lagen utnyttjat sina matcher på hemmaplan. Nu var det återigen Kalmarsunds tur att få spela framför hemmapubliken, men till skillnad från kvartsfinal 1 var det Helsingborg som började allra hetast i KIFAB Arena. Deras intensiva inledning gav 0-1 efter bara 1.59 när Linus Malmström hittade första krysset bakom Kalle Bending. Helsingborg gjorde även 0-2 efter fint förarbete av Linus Nordgren som Jonathan Nilsson avslutade. Kalmarsund hade hamnat i en tidig brygga och hade svårt att etablera sig offensivt och när Kim Nilsson drog på sig en utvisning fick bortalaget chansen att verkligen ta kommandot i matchen. Men Kalmarsund redde ut spelet i numerärt underläge och fick strax därpå själva chansen i spel fem mot fyra. Det blev inget mål i det första numerära överläget men när Helsingborg drog på sig en andra raka utvisning så skulle målet komma. Stolpen var först i vägen när Kevin Björkström försökte men Filip Langer tog till slut sakerna i egna händer och avslutade utifrån, ett avslut som styrdes via Kevin Haglund in bakom Jonathan Edling till 1-2. En viktig reducering med knappa två minuter kvar av perioden.

Kalmarsund inledde den andra perioden bättre än den första men det var ändå Helsingborg som utökade sin ledning på ännu en omställning där Fredi Pettersson blev målskytt. Hemmalaget arbetade sig in i matchen och hade som i kvartsfinal 1 mycket boll, även fast Helsingborg var kompakta och såg till så att de stora målchanserna uteblev. Det krävdes ett så kallat skitmål för Kalmarsund, och det var Oliver Samuelsson som påpassligt var framme och gjorde sitt första slutspelsmål i SSL när han stötte in en retur. Efter 2-3 öppnade sig matchen upp och Kalmarsund skapade flera heta chanser till kvittering, samtidigt som även Helsingborg rycktes med i det högre tempot och kunde ha utökat. Men Kalle Bending gjorde ett par atletiska räddningar i målet och lagen gick in till omklädningsrummen inför den tredje perioden med ställningen 2-3.

Tredje perioden startade precis som de två föregående med ett tidigt Helsingborgs-mål. Jonathan Nilsson nöp till direkt på en studsande långboll och 2-4 var ett faktum. Tiden rullade på snabbt och trots ett massivt tryck från Kalmarsunds sida så hade Helsingborg länge kontroll på matchen. Men när Kevin Haglund fick en möjlighet framför mål ringde det efter 12.56 av perioden. Jakten på kvitteringen inleddes men Helsingborg var fortsatt stabila i sin defensiv. Med knappa två minuter kvar tog hemmalaget sin time-out och plockade ut Kalle Bending. I spel sex mot fem kunde Kalmarsund för första gången kvittera, och Kevin Björkström som hade haft mängder av chanser i matchen la över bollen på sin backhand och lyfte in 4-4 med endast 34 sekunder kvar av perioden. Kevin Haglund fick även en chans att avgöra med sekunden kvar men Edling hann reagera tillräckligt snabbt så att matchen gick till förlängning.

Ny övertid i KIFAB Arena men denna gång var det Kalmarsund som hade kommit tillbaka sent i matchen. Och än en gång visade sig Kalmarsund vara mentalt starka och gå för segern. Båda lagen fick chansen att hålla bollen men efter tre minuter hade hemmalaget länge hållit bollen på offensiv planhalva och kröp närmare ett segermål. Kevin Björkström som gjorde kvitteringen skulle även se till att bli matchvinnare. Kim Nilsson slog en missil mot bortre stolpen där Björkström löpte in och såg till att ställningen i matchserien blev 2-1. Ett för kvällen elektriskt KIFAB Arena fick jubla och andas ut efter en spännande kvartsfinal. Nästa kvartsfinal spelas i Helsingborg Arena på torsdag, och sedan väntar en ny drabbning i KIFAB Arena på lördag. Biljetter till den hittar ni här.