SIR

Målkalas när Kalmarsund tog fjärde raka segern

7 november 2021 18:20
herr

FBC Kalmarsund vann med 14-2 mot IK Sirius IBK hemma i KIFAB Arena. Max Johansson stod för ett hattrick och fick sällskap av nio andra målskyttar i protokollet.

FBC Kalmarsund - IK Sirius IBK

16-2 (3-1, 7-1, 6-0)

Målskyttar Kalmarsund: Max Johansson 3, Kevin Haglund 2, Albin Hedstål 2, Filip Langer 2, Jesper Lindström 2, Anton Nilsson, Jan Bürki, William Alvarmo, Filip Stjernberg, Kevin Björkström

Med tre raka segrar i SSL var det ett Kalmarsund fyllt av självförtroende som tog emot Sirius. Ett Sirius som sedan premiärvinsten mot Djurgården inte vunnit en match denna säsong. Men trots detta kom bortalaget ut hårt kämpande och satte en hög press, vilket inte Kalmarsund såg helt förberedda på. Men när väl hemmalaget spelade sig förbi den första pressen så kunde man skapa en hel del farligheter. Filip Langer fick efter drygt sex minuter trampa upp längs vänsterkanten och kunde placera in ledningsmålet i bortre hörnet. Några minuter senare tog den vanligtvis defensiva backen Max Johansson ett eget initiativ och drev upp bollen utan press genom mitten innan han från slottet sköt in 2-0 till Kalmarsund.

Kalmarsund fortsatte att pressa Sirius som sjönk allt lägre. Det gjorde att Jesper Lindström med gott om tid kunde hitta Kevin Haglund på bortre stolpen som enkelt la in 3-0. Bortalaget hotade då och då med kontringar och var inte helt oförtjänta av en reducering. Det skulle de även få i ett snabbt anfall som avslutades av Fredrik Edholm. Innan den första period tog slut fick Kalmarsund och Filip Langer chansen att utöka ledningen med ett straffslag, men Sirius målvakt lät sig inte luras och bröt bollen innan avslutades han komma.

I andra perioden dominerade Kalmarsund ännu mer. Sirius fick inte lika mycket ytor att kontra på och ett effektivt hemmalag gjorde mål på det mesta. Redan 1.53 in i perioden gjorde lagkapten Anton Nilsson 4-1 och målen fortsatte att rulla in efter det. Kevin Haglund och Max Johansson gjorde sina andra mål för matchen, och Albin Hedstål ville inte vara sämre och gjorde två mål på kort tid. Vid ställningen 8-1 lyckades Sirius lagkapten placera in 8-2, men Kalmarsund lättade inte på gasen och hann göra ytterligare två mål innan klockan tickade ut i den andra perioden. Jan Bürki och Jesper Lindström noterades för dessa mål som innebar 10-2 med 20 minuter kvar att spela.

Kalmarsund slog inte av på takten och bollen hittade nätet trots att Sirius valde att byta målvakt inför den tredje perioden. Efter några händelsefattiga inledande minuter så växte resultatet snabbt från 10-2 till 15-2. Målskyttarna för Kalmarsund i den sista perioden blev Jesper Lindström, Filip Langer, Filip Stjernberg, Kevin Björkström samt Max Johansson som därmed slutförde sitt hattrick med ett mål i varje period. Med sju sekunder kvar tog William Alvarmo chansen att göra sitt första mål i SSL när han hittade krysset till publikens stora förtjusning. 16-2 blev matchens slutresultat vilket innebär att Kalmarsund klättrar i en haltande och jämn tabell. Nästa match för Kalmarsund spelas på lördag den 13 november borta mot Linköping.