KAL

Helsingborg kvitterade kvartsfinalserien mot Kalmarsund

19 mars 2022 17:30
Video

Det blev förlust med 5-3 i den andra kvartsfinalen mellan FBC Kalmarsund och FC Helsingborg och serien är därmed utjämnad till 1-1. Här kan du se höjdpunkterna från matchen.

Kvartsfinal 2

FC Helsningborg - FBC Kalmarsund

5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

1-1 i matcher

Målskyttar Kalmarsund: Christopher Dahl, Filip Langer, Kim Nilsson

Kalmarsund utnyttjade sin hemmaplansfördel i den första kvartsfinalen och tog ledningen med 1-0 i matcher. Under lördagen var det Helsingborgs tur att få spela hemma inför sin publik i Helsingborg Arena. Det var också hemmalaget som tog ledningen med 1-0 genom Jonathan Nilsson efter sju spelade minuter. Lagen skulle precis som i första mötet länge hålla jämna steg och Kalmarsund kvitterade när Christopher Dahl passande gjorde sitt första mål i SSL. Men lyckan blev kortvarig då Helsingborg snabbt tog tillbaka sin ledning när Linus Malmström gjorde 2-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden blev desto mer händelsefattig men hemmalaget fortsatte att sita i förarsätet och ökade på sin ledning till 3-1 genom Fredi Pettersson. Målet kom efter 12.09 i andra perioden och tvåmålsledningen hängde med till den sista perioden. Kalmarsund gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka i matchen med innan försöket till vändning hade påbörjats gjorde Linus Malmström sitt andra mål för matchen till 4-1. Bortalaget gjorde två snabba mål efter drygt fem minuter av perioden, och det var Kim Nilsson och Filip Langer som gav laget en väg in i matchen igen. Men det blev aldrig någon kvittering utan istället kunde Helsingborg säkra segern i kvartsfinal 2 i ett sent numerärt överläge där Max Wahlgren hittade nätmaskorna.

5-3 i matchen i 1-1 i kvartsfinalserien som rullar vidare redan på måndag, en match som spelas i KIFAB Arena klockan 18.30. Biljetter till den matchen hittar ni här.