Onsdag
23 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Adam Brodén till FBC Kalmarsund

18 maj 2022 18:30
herr

Målvakten ansluter från Onyx IBK till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23, med en option för ytterligare ett år.


FBC Kalmarsund har gjort klart med den 23-åriga målvakten Adam Brodén som närmast kommer från Onyx IBK i Allsvenskan. Brodén har tidigare under karriären tillhört bland annat Gävle GIK, IBF Falun och Craftstaden IBK. Under de senaste två säsongerna i Onyx IBK har Brodén tagit stora kliv i sin utveckling och varit en av lagets viktigaste spelare.

Varför föll valet på FBC Kalmarsund?

"När Kalmarsund hörde av sig så kände jag direkt att kan vi lösa det så är det hit jag vill. Det är en förening som är på väg framåt och uppåt och det är en resa som jag vill vara med på."

Vilka är dina förväntningar på dig själv inför den kommande säsongen?

"Att utmana Bending varje dag, och hela tiden bli en bättre målvakt. Jag vill pressa mig själv att utmana om så mycket speltid som möjligt."

Kan du beskriva din målvaktsstil?

"Jag är väl en rätt stor målvakt med ett bra positionsspel, som har bra spelsinne, och som gillar att styra laget framför mig."

Adam Brodén är inte ett helt okänt namn för Kalmarsundspubliken. Under säsongen 2019/2020 fanns han med i matchtruppen vid två tillfällen på dubbellicens. Både Brodén och Kalmarsund har tagit stora kliv i sin utveckling sedan dess.

"FBC Kalmarsund är en förening som verkligen andas elit. Det känns otroligt seriöst med allt från vilka områden man som förening väljer att lägga fokus på till vad som sker på planen. Sen är det inte en helt okänd förening heller då jag var här på dubbellicens för något år sedan, men det märks att man har tagit steg i det mesta" säger Brodén.

Vad har du för bild av Kalmar som stad?

"Kalmar som stad visste jag på förhand var superfint! Sen har jag märkt nu när man pratat kring det praktiska inför flytten att det är en stad som andas idrott, och vilket lösningsfokus det har funnits för att hjälpa till och underlätta från folk utifrån i Kalmar."

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23, med en option för ytterligare ett år till.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Adam Brodén!

Fakta:

Tidigare klubb: Onyx IBK

Moderklubb: Furuviks FF

Född: 1999-02-26

Position: Målvakt