Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Bröderna Lindström klara för FBC Kalmarsund!

2 maj 2019 20:00

Tobias Lindström född 1994 och Jesper Lindström född 1996 som båda förra säsongen spelade i Salem. 

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och Tobias och Jesper sträcker sig över två säsonger. Säsongen 2019/2020 och 2020/2021.


Adam Kallenberg om Tobias Lindström: Föreningen fortsätter att vara tydlig i sin rekrytering där egenskaper såsom bolltrygghet, modernt rörelsemönster, ambition och viljan att alltid tävla är grunden i vårt truppbygge anno 19/20.

Tobias är en spelare som har varit förnuftig och skyndat långsamt i sin karriär. Äntligen skall han få möjlighet att visa sina färdigheter på SSL-scenen. Den här backen med stort B, besitter unika egenskaper som gör att han kan styra en match oavsett om spelet är förlagt i anfalls eller försvarszonen. Han är trygg och bemästrar man/man spelets delar men är samtidigt en poängstark spelare som kommer riva ner många applåder i hallarna runt om i Sverige de närmsta åren.

Adam Kallenberg om Jesper Lindström: En mångfacetterad spelare med det lilla extra som får det svåra att se enkelt ut. I vår strävan att lokalisera spelare som har stora uppsidor som dessutom är mogna för större uppgifter har föreningen vunnit jackpot i och med Jespers underskrift. Han förfogar över alla de attribut som framtidens forwards behöver för att skapa rubriker på högsta nivån, såsom spelintelligens, viljan att påverka i varje situation, poängproduktion och en intelligens att hitta de ”rätta” ytorna offensivt.

Tobias Lindström om valet av FBC Kalmarsund Efter fem år med spel i Allsvenskan och fyra SSL-kval så är det dags för mig att ta nästa steg. Tyvärr lyckades vi inte ta steget upp i SSL med Salem och därför blev det nu naturligt att satsa mot SSL.

Varför valet föll på just Kalmarsund var att när jag och brorsan var nere och besökte Kalmar så fick vi ett bra bemötande och man märker verkligen att föreningen satsar på att bli ett topplag inom några år och det är en viktig faktor för mig.

Mitt mål är att inom några år stå i Globen och vinna SM Guld och FBC Kalmarsund är laget som satsar på att ta rygg på Storvreta och Falun för att vinna guld.

Jag var tydlig i dialogen med FBC Kalmarsund att jag vill satsa ordentligt på innebandyn och de har gett mig en lösning där jag kan göra det. Blev även väldigt imponerad av lagets fystränare Jonathan som känns väldigt proffsig i sitt upplägg kring fysträning och kost.

Staden Kalmar verkar trevligt att bo i, vilket också var ett plus i kanten när valet föll på just FBC Kalmarsund. Nu ser jag fram emot att satsa vidare i föreningen och hoppas att jag kan bidra till att föreningen tar nästa steg.

Jesper Lindström om valet av FBC Kalmarsund: Jag har väl känt lite under den senaste tiden att det är dags för mig att testa på spel i SSL. Vill ta nästa kliv i min innebandykarriär och tror att FBC Kalmarsund är det rätta alternativet för mig. När jag och brorsan besökte föreningen fick vi ett väldigt bra intryck, föreningen kändes väldigt professionella i allt det dem gör och känns som dem har alla verktyg för att bli ett topplag inom en snar framtid. För mig är det viktigt att hamna i en miljö där jag känner att jag har förutsättningarna att utvecklas maximalt och FBC Kalmarsund är den förening där jag känner att jag kan göra det. Mitt mål med säsongen är att först och främst ta en plats men sen vill jag såklart bli en viktig spelare och hjälpa FBC till slutspel.

Christian Holm, ordförande i Salem om övergången: Vi är glada för att Tobias och Jesper nu får en möjlighet att satsa på sin innebandy på en hög nivå. Men vi kommer att sakna Tobias och Jesper för vad de presterat och betyder för laget likväl betyder likväl betyder som kulturbärare för föreningen Salem. Vi önskar dem och FBC Kalmarsund lycka till tillsammans.

-Vi har fått en magisk start på ”Silly Season” och har som mål att presentera en eller två nyförvärv till innan den 15 maj då truppen skall vara helt klar. Jesper och Tobias är en viktiga pusselbitar i vårt mål att bli bäst i Småland. Att vi redan under vår andra säsong i SSL står oss väl i konkurrens med toppklubbar när det kommer till att värva spelare bådar gott inför framtiden säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

-Vi vill tacka Salem för att de gjort övergången av Tobbe och Jeppe möjligt avslutar Viberg.

FBC Kalmarsund hälsar bröderna Lindström varmt välkomna till Kalmar och Öland.

FBC Kalmarsunds Silly Season 2019/2020: Albin Hedstål, center, född -00 RIG Umeå, 24 poäng, 10 mål och 14 assist i Norra Allsvenskan 18/19.

Gustav Wadell, back, född -00 RIG Umeå, 7 poäng, 2 mål och 5 assist i Norra Allsvenskan 18/19.

Oscar Rohlin, forward, född -97 Craftstaden IBK Oskarshamn, 41 poäng, 21 mål och 20 assist i Södra Allsvenskan 18/19.

Edin Omanovic, målvakt, född – 95 Växjö IBK de fyra senaste säsongerna tidigare Craftstaden IBK Oskarshamn.

Tobias Lindström, back, född -94 Salems IF, 42 poäng, 12 mål och 30 assist i Norra Allsvenskan 18/19.

Jesper Lindström, Forward, född – 96 Salems IF, 17 poäng, 3 mål och 14 assist (11 matcher) i Norra Allsvenskan 18/19