Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Emma Fagerhøi till FBC Kalmarsund

6 maj 2021 15:00
dam

FBC Kalmarsund värvar den norska forwarden Emma Fagerhøi från Tunet IBK i den norska Eliteserien. Hon har skrivit på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund och ser fram emot att spela i Sverige för första gången i karriären. "FBC Kalmarsund är en otroligt spännande klubb", säger 19-åringen om sitt beslut att till hösten spela allsvensk innebandy i Kalmar.


"FBC Kalmarsund är en professionell förening som tydligt visar engagemang och ger förutsättningar för att både lag och spelare ska lyckas. En otroligt spännande klubb som jag ser fram emot att vara en del av. Hoppas att jag kan utvecklas till att bli en viktig spelare som bidrar med hårt arbete och poäng, så att vi våra mål", säger Emma Fagerhøi

Hon hann bara spela nio matcher innan norska eliteserien pausades den senaste säsongen. På de matcherna gjorde hon 14 mål och 8 assist, och blev med det fyra i poängligan trots färre spelade matcher än vissa av konkurrenterna.

"I Emma Fagerhøi får vi en mångsidig forward som med sin teknik och sitt hårda jobb kommer stärka oss i såväl anfalls- som försvarsspel. Hennes offensiva spets med förmågan att utmana sin spelare och avsluta kommer göra skillnad direkt. På sikt ser vi också potential till att utveckla dessa förmågor till hög internationell nivå. Utanför planen har Emma som person övertygat oss om att hon är helt rätt för FBC Kalmarsund. Med sin positiva attityd och starka träningsmentalitet tror och hoppas vi att hon kommer vara ett starkt tillskott i gruppen.

Emma är ung och vi kommer lägga stora resurser få till en bra anpassning till nytt land, stad och lag. Med tiden är vi helt övertygade om att vi tillsammans går en lång och ljus framtid tillmötes."

**Fakta Emma Fagerhøi:""

Född: 2001

Fattning: Vänster

Position: Forward

Kommer från: Tunet IBK

Statistik 2020/21: 9 matcher, 14 mål, 8 assist, 22 poäng