Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Kalle Bending förlänger med FBC Kalmarsund

8 januari 2022 16:05
herr

Den landslagsaktuella målvakten Kalle Bending och Kalmarsund är överens om en kontraktsförlängning på två nya år. "För mig är det viktigt att spela för att vinna SM-guld", säger han själv om förlängningen.


Bending kom till FBC Kalmarsund inför säsongen 2018/19 och har sedan dess varit en viktig pusselbit i klubbens resa mot toppen i tabellen. Hittills har det hunnit bli 114 tävlingsmatcher för #72 som har varit en stabil sista utpost samtidigt som han bjudit på många atletiska räddningar.

"Vi är oerhört glada såklart att Kalle redan nu väljer att förlänga med oss. I och med detta säkerställer vi att en av landets absolut bästa målvakter är med på vår fortsatta satsning i minst två år framöver. Kalle har under tiden i FBC Kalmarsund utvecklats till en toppmålvakt, och senaste landslagsuttagningen är ett bra bevis för detta och att Kalles målmedvetet hårda slit lönat sig", säger sportdirektör Patrik Klockare Bäck om förlängningen.

Bending blev nyligen uttagen till Sveriges VM-kval som spelas den 3-6 februari i Polen. Där får 27-åringen chansen att landslagsdebutera, ett kvitto på en hittills väldigt bra säsong. Bending själv är nöjd över att få representera FBC Kalmarsund i ytterligare två år till.

"Det är två delar i beslutet att förlänga. En del är det sportsliga. För mig är det viktigt att spela för att vinna SM-guld. Det är inte många lag med en realistisk chans att nå så långt. Andra delen är livet utanför innebandyn då jag och min sambo trivs jättebra här. Så i slutändan kändes det naturligt att förlänga med Kalmarsund", säger han.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/24.