Onsdag
23 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Simon Nilsson ny assisterande tränare

9 juni 2022 11:00
herr

För ett år sedan avslutade han sin spelarkarriär. Nu står det klart att Simon Nilsson tar över rollen som assisterande tränare i FBC Kalmarsund.


Han har Färjestadens IBK som moderklubb, har spelat över 200 tävlingsmatcher för FBC Kalmarsund och gjort närmare 300 poäng. Säsongen 2020/2021 blev hans sista som spelare i föreningen. Nu står det klart att klubblegendaren Simon Nilsson tar över rollen som assisterande tränare—hans första tränaruppdrag på seniornivå.

"Det känns jättebra, även om den här rollen är ny för mig. Det kommer vara mycket nytt för mig i början men jag ser jättemycket fram emot att nästa säsong ska dra igång" säger Nilsson.

Rollen som assisterande tränare blir hans första tränaruppdrag på seniornivå.

"Jag var ju lite av en ledare i laget de sista åren i min karriär och bidrog med min attityd och spelstil på planen. Nu kommer jag få bidra utanför planen och det kommer givetvis kännas nytt i början, samtidigt som det inte är något jag känner mig främmande för. Jag har haft många bra tränare genom åren och hoppas att jag kan plocka med mig de bästa av dem." säger Nilsson.

"Givetvis vill vi stå i SM-final igen, så är det ju. Jag tror alla killar i laget känner att de har fått en rejäl morot att göra försäsongen så bra som möjligt för att vara redo när säsongen väl börjar i september. Jag tror det kommer vara allas drivkraft i år, att ta oss till finalen igen." fortsätter Nilsson.

Det stod tidigt klart att Martin Forman skulle flytta tillbaka till Tjeckien och att Christian Guntsch skulle ta ett sabbatsår från innebandyn. Sedan SM-finalen i slutet av april har det spekulerats om och när Simon Nilsson ska presenteras som ny assisterande tränare för FBC Kalmarsund. Efter samtal med både huvudtränare Viktor Gustavsson, sportchef Adam Kallenberg och sportsligt ansvarig Patrik Klockare Bäck står det nu klart att Nilsson blir en del av ledarstaben.

”Vi är från föreningens sida jätteglada att få tillbaka en klubbikon som Simon till vår ledarstab. Han kommer bli ett fint komplement till Viktor, och vi är säkra på att de kommer göra ett kanonjobb tillsammans. Trots ringa erfarenhet att stå i båset har Simon en naturlig pondus och besitter ledaregenskaper han plockat med sig från sin långa elitkarriär som kommer hjälpa honom långt.” säger Klockare Bäck.

Varmt välkommen tillbaka till FBC Kalmarsund, Simon Nilsson!

Spelarstatistik i FBC Kalmarsund:

  • 219 matcher
  • 144 mål
  • 124 assist
  • 268 poäng
  • 125 utvisningsminuter