Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Premiär för Svenska Cupen under försäsongen

14 juli 2021 18:41
herr

Innebandysäsongen närmar sig sakta och FBC Kalmarsunds herrlag har spikat sina träningsmatcher inför säsongen 21/22. Dessutom spelas Svenska Cupen för första gången.


Om mindre än en månad drar träningsmatcherna igång och i första matchen möter FBC Kalmarsund Växjö på bortaplan. Därefter väntar matcher mot Nykvarn och Mullsjö innan det är premiär för Svenska Cupen. I ett dubbelmöte står antingen Vimmerby eller Olofström för motståndet, båda tillhörande division 1. Tar man sig vidare därifrån väntar antingen Växjö eller Lagan, även det ett dubbelmöte. Herrlagets tränare Viktor Gustavsson tänker så här om upplägget.

Hur ser du på formatet runt Svenska Cupen?

– Ett kul initiativ som vi ser fram emot. Det finns vissa röster som säger att det är för mycket matcher men vi tycker att det ska bli kul med tävlingsmatcher redan på försäsongen. Det gäller att se till att göra bra saker från start.

Hur har tankarna gått i valet av träningsmatcher?

– Varit lite mer svårplanerat med tanke på Svenska Cupen. Vi har sagt att vi vill ha tuffa fighter där vi får slita, vi vill inte bara ha matcher för att kunna jogga igenom och få ett resultat. Vi kommer varje match fokusera på vissa punkter och ju närmare säsongsstart vi kommer vill ha bockat av punkter i spelet. Vi måste prestera bra från start för att komma ur matcherna med bra resultat. Växjö och Mullsjö är välkända sen tidigare och vi vet vad vi får ut i dessa fighter men det ska också bli spännande att möta Nykvarn som har en minst sagt intressant satsning på gång. Vi utgår från att vi kan prestera på en tillräckligt hög nivå för att gå vidare från första omgången i Svenska Cupen och därmed få ytterligare två matcher mot antingen Växjö eller Lagan i omgång två.

Hur viktigt är det med resultat i träningsmatcher?

– Först och främst vill vi känna att vi klarar av saker som vi behöver inför säsongsstarten. Men det är samtidigt viktigt att leverera resultat från start nu när tävlingssäsongen kommer så tätt inpå.

Vad händer nu framöver innan träningsmatcherna drar igång?

– Vi återsamlas den 27 juli och tränar tre pass den veckan. Sen är det ledigt den helgen innan det blir det en intensiv träningsvecka inför Växjö-matchen. Redan första veckan kommer vi jobba med våra speldelar, där vi vill sätta grunderna för laget både på och utanför planen.

Din första försäsong som ansvarig över herrlaget, hur har det gått hittills?

– Det har varit lite speciellt eftersom vi fick skjuta på starten, med tanke på hur förra säsongen slutade (corona-utbrott i spelartruppen). Vi fick skjuta fram lite tester för att se till så att alla hann återhämta sig. Det är en träningsstark grupp som vill framåt, och de har fått slita många pass men har jobbat på från början. Det ser ljust ut sett till prestationen hittills. Vi har haft en fystränare på distans, men samarbetet mellan mig, Christan (andretränare) och honom har fungerat utmärkt. Vi har en träningsvillig grupp som ser fram emot att spela innebandy igen.

Spelschemat under försäsongen

6/8 Fortnox Arena 19.00 mot Växjö

15/8 Kifab Arena 14.00 mot Nykvarn

21/8 Kifab Arena 14.00 mot Mullsjö

27/8 Svenska Cupen omgång 1 på bortaplan

29/8 Svenska Cupen omgång 1 på hemmaplan

Eventuellt ännu ett dubbelmöte i Svenska Cupen i september.