Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Premiär för Svenska Cupen under försäsongen

14 juli 2021 18:41
herr

Innebandysäsongen närmar sig sakta och FBC Kalmarsunds herrlag har spikat sina träningsmatcher inför säsongen 21/22. Dessutom spelas Svenska Cupen för första gången.


Om mindre än en månad drar träningsmatcherna igång och i första matchen möter FBC Kalmarsund Växjö på bortaplan. Därefter väntar matcher mot Nykvarn och Mullsjö innan det är premiär för Svenska Cupen. I ett dubbelmöte står antingen Vimmerby eller Olofström för motståndet, båda tillhörande division 1. Tar man sig vidare därifrån väntar antingen Växjö eller Lagan, även det ett dubbelmöte. Herrlagets tränare Viktor Gustavsson tänker så här om upplägget.

Hur ser du på formatet runt Svenska Cupen?

– Ett kul initiativ som vi ser fram emot. Det finns vissa röster som säger att det är för mycket matcher men vi tycker att det ska bli kul med tävlingsmatcher redan på försäsongen. Det gäller att se till att göra bra saker från start.

Hur har tankarna gått i valet av träningsmatcher?

– Varit lite mer svårplanerat med tanke på Svenska Cupen. Vi har sagt att vi vill ha tuffa fighter där vi får slita, vi vill inte bara ha matcher för att kunna jogga igenom och få ett resultat. Vi kommer varje match fokusera på vissa punkter och ju närmare säsongsstart vi kommer vill ha bockat av punkter i spelet. Vi måste prestera bra från start för att komma ur matcherna med bra resultat. Växjö och Mullsjö är välkända sen tidigare och vi vet vad vi får ut i dessa fighter men det ska också bli spännande att möta Nykvarn som har en minst sagt intressant satsning på gång. Vi utgår från att vi kan prestera på en tillräckligt hög nivå för att gå vidare från första omgången i Svenska Cupen och därmed få ytterligare två matcher mot antingen Växjö eller Lagan i omgång två.

Hur viktigt är det med resultat i träningsmatcher?

– Först och främst vill vi känna att vi klarar av saker som vi behöver inför säsongsstarten. Men det är samtidigt viktigt att leverera resultat från start nu när tävlingssäsongen kommer så tätt inpå.

Vad händer nu framöver innan träningsmatcherna drar igång?

– Vi återsamlas den 27 juli och tränar tre pass den veckan. Sen är det ledigt den helgen innan det blir det en intensiv träningsvecka inför Växjö-matchen. Redan första veckan kommer vi jobba med våra speldelar, där vi vill sätta grunderna för laget både på och utanför planen.

Din första försäsong som ansvarig över herrlaget, hur har det gått hittills?

– Det har varit lite speciellt eftersom vi fick skjuta på starten, med tanke på hur förra säsongen slutade (corona-utbrott i spelartruppen). Vi fick skjuta fram lite tester för att se till så att alla hann återhämta sig. Det är en träningsstark grupp som vill framåt, och de har fått slita många pass men har jobbat på från början. Det ser ljust ut sett till prestationen hittills. Vi har haft en fystränare på distans, men samarbetet mellan mig, Christan (andretränare) och honom har fungerat utmärkt. Vi har en träningsvillig grupp som ser fram emot att spela innebandy igen.

Spelschemat under försäsongen

6/8 Fortnox Arena 19.00 mot Växjö

15/8 Kifab Arena 14.00 mot Nykvarn

21/8 Kifab Arena 14.00 mot Mullsjö

27/8 Svenska Cupen omgång 1 på bortaplan

29/8 Svenska Cupen omgång 1 på hemmaplan

Eventuellt ännu ett dubbelmöte i Svenska Cupen i september.