Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Matilda Sjödin ny lagkapten

9 augusti 2022 11:00
dam

Från och med säsongen 2022/2023 kommer Matilda Sjödin bära kaptensbindeln för FBC Kalmarsund. "Det är en stor ära att få vara kapten för det här laget, det är väldigt stort" säger Sjödin.


För ett år sedan anslöt Matilda Sjödin till FBC Kalmarsund från Täby. Trots vissa skadebekymmer har Sjödin redan hunnit bli en av lagets mest tongivande spelare. Under den föregående säsongen stod hon för 42 poäng på 15 tävlingsmatcher och slutade femma i poängligan. På sidan av planen har hon också blivit en viktig ledarkaratär och kommer från och med säsongen 2022/2023 bära kaptensbindeln i FBC Kalmarsund.

"Det är en stor ära att få vara kapten för det här laget, det är väldigt stort. Samtidigt är det en ny roll för mig, jag har inte varit kapten innan. Så det är kul, spännande och samtidigt en utmaning. säger Sjödin.

"Det var egentligen inte ett så svårt val när Viktor drog upp den frågan för ett tag sedan. Det är som sagt en stor ära att få vara kapten för det här laget. Jag hoppas kunna göra det så bra som möjligt och med den rutinen jag har kunna leda det här laget i vår resa i SSL." fortsätter Sjödin

Vi sin sida kommer Sjödin ha Malin Andersson och Moa Tschöp som blir nya assisterande lagkaptener för laget.

"Både Moa och Malin kommer jag ha stor hjälp av både på och utanför planen. De kommer fortsätta att vara de spelare som de har varit och är. Bara för att jag bär bindeln kommer inte jag göra allting, vi är ett lag och jag har Moa och Malin bredvid mig som kommer hjälpa laget framåt."

FBC Kalmarsund har inför den kommande säsongen som nykomlingar presenterat flera nyförvärv med SSL-rutin. Dessutom ser långtidsskadade Hilma Liebgott och Emma Fagerhøi ut att vara redo för spel inom en snar framtid. Sjödin har förtroende för sitt lag och tror att laget kan nå långt i SSL.

"Vi har en ganska stor trupp nu och det har känts bra på de träningar vi har haft hittils. Det känns som att vi kommer få ett bra lag som kan vara med att konkurrera och kanske skrälla lite här och var under säsongen. Jag tror på oss och vi tror på oss, det är det viktigaste." avslutar Sjödin.

Under onsdagen bär Matilda Sjödin kaptensbindeln för första gången i träningsmatchen mot FBC Kalmarsund Ungdom HJAS som spelas i KIFAB Arena med start klockan 18:30.