Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Jesper och Tobias Lindström förlänger med FBC Kalmarsund

19 januari 2021 11:00
herr

FBC Kalmarsund är överens med bröderna Jesper Lindström och Tobias Lindström om nya kontrakt. De nya kontrakten sträcker sig över säsongen 2022/23.


Jesper och Tobias Lindström anslöt till FBC Kalmarsund inför säsongen 2019/20 från Salems IF i allsvenskan. Jesper hade då testat på spel i SSL efter två korta sejourer i Växjö och AIK, men för Tobias skedde SSL-debuten i FBC Kalmarsund.

"Jag ser fram emot 2 nyår år med FBC Kalmarsund. Var tillslut ett enkelt val att välja FBC då både jag, brorsan och sambon trivs bra i staden och i föreningen. Målet med laget för kommande säsongerna är att vara med och slåss om SM-guld och personligen att vara en ledande spelare samt vara med till kommande VM-turneringar", säger Tobias Lindström om att förlänga kontraktet.

"Det är skönt att vara kvar ytterligare 2 säsonger. Jag trivs väldigt bra både på och utanför planen så när frågan kom upp och när jag och föreningen diskuterade framtiden var det inget svårt beslut att ta. Här finns alla förutsättningar för mig att utvecklas och bli så bra som jag kan bli", Jesper Lindström

""Tobbe" är nog Sveriges jobbigaste back att spela mot. Trots att han inte är en stor, tung, fysiskt spelande back så är han med sin tajming och sitt spelsinne oerhört jobbig att möta, speciellt med den formationens speciella sätt att spela försvarsspel på. Jag blir inte alls förvånad om "Tobbe" kommer att få som uppgift att plocka bort några av storstjärnorna i Finland, Schweiz och Tjeckien i kommande VM-turneringar", säger Patrik Klockare Bäck, sportsligt ansvarig i FBC Kalmarsund om Tobias Lindström.

"Jesper är nog den som totalt sett varit vår bästa spelare hittills denna säsong. Jag är jätteimponerad av kvaliteten Jesper levererar varje match. När han blir lite mer egoistisk i sitt spel så kommer även fler måle komma och därmed även fler rubriker. Han har en förmåga att göra sina lagkamrater bättre och är universal spelare som är lika bra som back som forward. Fortsätter han sin utveckling kommer helt säkert få chansen i landslaget framöver", säger Patrik Klockare Bäck om Jesper Lindström.

De båda kontrakten är skrivna över de kommande två säsongerna.