KAL

Övertidsvinst för Kalmarsund i toppmötet

3 mars 2021 21:43
herr

Två lag som slogs om viktiga poäng i jakten på andraplatsen, vilket på förhand bäddade för spänning. Precis så blev det också när FBC Kalmarsund lyckades samla ihop kraft efter en tappad ledning i tredje perioden och avgjorde i förlängningen.

IBF Falun - FBC Kalmarsund 5-6 OT (1-3, 0-2, 4-0, 0-1)

Skott: 31-22 (8-8, 7-6, 16-7, 0-1)

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Malte Lundmark 2, Johan Samuelsson

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Simon Nilsson, Marcus Johansson, Filip Stjernberg, Kevin Haglund

Det gällde att vara med från start, även för oss tittare, då Kalmarsund öppnade den första perioden i ett högt tempot och spräckte nollan redan efter 56 sekunder. Simon Nilsson stod för det första målet men hade knappt firat klart innan Marcus Johansson tryckte in tvåan. Kalmarsund fortsatte att gasa på och Falun hade svårt att få kontroll över bollen i inledningen. Kim Nilsson gjorde 3-0 efter sex minuter och först då slappnade bortalaget av lite och Falun kunde växa sig in i matchen. Det gav resultat i form av en reducering halvvägs in i första perioden men mer utdelning än så fick man inte även fast matchbilden jämnade ut sig.

Andra perioden startade desto försiktigare jämfört med den föregående och inget av lagen tog tag i taktpinnen. Men trots ett lägre tempo försvarade Kalmarsund sin ledning på ett strukturerat sätt. Man fick även med sig ytterligare två mål genom först Filip Stjernberg och sedan Kevin Haglund. Däremellan spelade Falun i numerärt överläge och fick till flera fina avslut, men en storspelande Carl Bending stängde igen under den andra perioden.

Precis som förväntat kom Falun ut som ett nytt lag i tredje, där man hade den starka vändningen borta mot Pixbo med sig färskt i minnet. Det resulterade i både 2-5 av Omar Aldeeb och 3-5 av Malte Lundmark innan Kalmarsund tvingades ta time-out med halva perioden kvar att spela. Men Falun fortsatte att kontrollera matchen och Malte Lundmark gjorde sitt andra för kvällen. Med 4-5 på tavlan så vägrade FBC att vika ner sig och slutminuterna innehöll en hel del täckta skott samtidigt som Bending fortsatte att bjuda på fina aktioner. Som så många gånger förr denna säsong skulle dock Falun komma tillbaka, när Johan Samuelsson vek runt Kalmarsunds-muren framför mål och pricksköt in 5-5.

Trots en psykologisk uppförsbacke startade bortalaget förlängningen precis som de hade gjort i den första perioden. Lägen hann dock utbytas åt båda hållen innan den 43 sekunder långa förlängningen kunde avgöras av Kim Nilsson, fint framspelad av Marcus Johansson. Två viktiga poäng med sig hem till Kalmar och ett litet grepp om andraplatsen med fyra matcher kvar innan slutspelet drar igång. Härnäst väntar två hemmamatcher till helgen när Jönköping och Sirius kommer på besök.