Onsdag
23 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Dennis Andersson till FBC Kalmarsund

29 april 2022 15:00
herr

FBC Kalmarsund är överens med den 22-årige backen Dennis Andersson om ett tvåårskontrakt som gäller från och med säsongen 2022/2023. Han kommer närmast från spel i Salems IF i Allsvenskan Norra.


Dennis Andersson har under de senaste åren varit en bärande spelare i Salems IF och var en stor bidragande faktor till varför Salem nådde en fjärdeplats i årets upplaga av Allsvenskan Norra och fick kvala mot Svenska Superligan. Väl i kvalet föll Salem mot AIK i Play Off 1. Under den gångna säsongen stod backen för 13 poäng (5+8) under 25 tävlingsmatcher. Nu står det klart att Andersson ansluter till FBC Kalmarsund till den kommande säsongen. I Andersson får FBC Kalmarsund en spelskicklig och duellsäker back med U19-landskamper på sitt CV. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Hur känns det att ha skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund, Dennis Andersson?

"Det känns otroligt bra. Har jobbat riktigt hårt för att komma tillbaka där jag var innan knäskadan som jag ådrog mig för 3-4 år sedan. Så man går nästan på moln just nu!"

Varför föll valet på just FBC Kalmarsund?

"Det som fick mig att välja Sundet var deras förutsättningar både på och utanför planen, sättet de spelar innebandy på med mycket fart och fläkt som passar mig oerhört bra. Sen hjälper det såklart att halva Salem redan spelar här."

Vad har du fått för intryck av föreningen hittils?

"Jag har fått ett riktigt bra intryck! Publiken är helt otrolig av vad jag har sett och hela föreningen verkar vara som en enda stor familj. Som jag nämnde tidigare så är det få föreningar som kan erbjuda samma förutsättningar för att utvecklas som innebandyspelare. Jag längtar redan nu till att kliva ut i KIFAB Arena."

Vilka är dina största styrkor på planen?

"Mina största styrkor som innebandyspelare är min speluppfattning i offensiven och defensiven, jag gillar att knycka bollen från en motståndare och sen hänga med i en kontring och se ifall man får nån gratispoäng" säger Dennis Andersson.

Sportchef Adam Kallenberg är mycket nöjd med övergången och ser fram emot att följa Anderssons fortsatta utveckling i FBC Kalmarsund under de kommande säsongerna.

"Vi har haft en löpande kontakt med Dennis sedan vi kvalade mot dem (Salem) och han har under dessa år varit tydlig med sin personliga ambition med innebandyn och nu är tiden inne för honom att ta ett viktigt steg i sin utveckling. Vi är naturligtvis glada över att en back med Dennis egenskaper ansluter till vår förening. Publiken kommer att få ta del av en bolltrygg och duellstark spelare som välkomnar utmanande situationer på planen" säger Adam Kallenberg

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Dennis Andersson!

Fakta:

Tidigare klubb: Salems IF

Moderklubb: Telge SIBK

Född: 1999-12-09

Position: Back

Fattning: Vänster

13 poäng (5+8) på 25 matcher under säsongen 2021/2022