KAL

2-0 i matcher till FBC Kalmarsund efter övertidsvinst

20 mars 2021 21:00
herr

Kalmarsund avgjorde i förlängningen och vann med 4-5 borta mot Linköping. Det betyder att man utökar ledningen till 2-0 i kvartsfinalserien.

Linköping IBK - FBC Kalmarsund

4 - 5 ÖT (3-2, 1-1, 0-1, 0-1)

Skott: 23 - 19 (10-8, 8-5, 5-5, 0-1)

Målskyttar Kalmarsund: Marcus Johansson, Kevin Haglund, Simon Nilsson, Kevin Björkström

Efter en dags vila var det dags för ny kvartsfinal mellan FBC Kalmarsund och Linköping IBK. Denna gången i Linköpings sporthall. Men matchen startade inte i samma tempo som kvartsfinal 1 i torsdags, istället var det två lag som kände mer på varandra och det blev en mer fysisk inledning. En matchbild som passar ett fysiskt Linköping, men det var trots det Kalmarsund som tog ledningen genom en bågande Simon Nilsson efter nästan 15 minuter. När hemmalaget slarvade med bollen i uppspelet en minut senare så var Filip Stjernberg iskall och lyfte upp 0-2 i nättaket. Men Linköping fortsatte att spela sin innebandy och det gav utdelning med tre snabba mål i slutet av perioden. Efter tjugo spelade minuter var ställningen ganska rättvist 3-2.

Kalmarsund var tvungna att höja tempot i andra perioden och det gjorde man också. Trots långa anfall skapade man dock inga stora målchanser mot ett hemmaförsvar som jobbade hårt. Simon Palmén utökade ledningen till 4-2 på en kontring och Kalmarsund hade en ganska stor uppförsbacke att klättra efter halva matchen. Man fortsatte att trycka på mot Linköpingsmålet och fick tillslut utdelning. När försvaret för en gångs skull öppnade upp sig utnyttjade Kevin Björkström detta och tog med beslutsamhet fram bollen för att hitta ett avslut. Skotten satt lågt i bortre och inför tredje perioden var ställningen 4-3.

Tredje perioden blev lite mer avvaktande när inget av lagen ville begå ett avgörande misstag. Men Kalmarsund hittade en kvittering redan efter 5.28 utav perioden. Precis som i första kvartsfinalen hittade Tobias Lindström en lång pass till brorsan Jesper Lindström som direkt slog bollen mot bortre stolpen där Kevin Haglund kunde göra sitt tredje mål för slutspelet. Båda lagen skapade några halvchanser under resterande delen av perioden men det var inte tillräckligt för att avgöra matchen efter 60 minuter.

I förlängningen skulle dock Kalmarsund visa att man hade åkt till Linköping för att vinna. Efter en vunnen tekning kontrollerade man bollen ända fram till att Tim Nyander fick yta och skickade in bollen mot mål, där framför kunde den före detta Linköpingsspelaren Marcus Johansson styra in bollen och visa att släkten är värst. Målet gjordes efter endast 22 sekunder av förlängningen och betydde 4-5 i matchen samt 2-0 i kvartsfinalserien.

Kvartsfinal 3 spelas på måndag klockan 18.30 i KIFAB Arena.