Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher

Gustav Wadell: "Vi har stora och bra saker på gång"

29 januari 2021 15:35
herr

Tidigare idag kom nyheten att backen Gustav Wadell har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund. Läs hans tankar om beslutet, framtiden och hans roll i laget här.


Vad gör att du vill fortsätta din innebandykarriär i FBC Kalmarsund?

Jag trivs väldigt bra i både Kalmar som stad och i FBC Kalmarsund. Det känns som att föreningen och vi som lag hela tiden rör sig framåt och tar steg för att utvecklas. Jag tror att vi har stora och bra saker på gång vilket såklart gör mig motiverad att fortsätta delta på den resan vi startat.

Hur är det vara spelare i FBC Kalmarsund?

Det är fantastiskt. Man märker att intresset är stort i Kalmar och att folk bryr sig. Det blir så mycket roligare att göra något som väcker känslor och känna stödet från läktaren när man spelar. Nu under pandemin har jag verkligen märkt hur mycket det stödet betyder och hur mycket roligare det blir med publik i arenan på hemmamatcherna. Förutsättningarna runt om planen är också bra vilket gör att man kan lägga mer fokus på innebandyn. Jag tycker att bara under den tiden jag varit här att förutsättningarna har blivit bättre vilket betyder mycket.

Hur har din tid i FBC Kalmarsund varit hittils?

Min tid hittills har varit väldigt bra. Jag fick stort förtroende i början vilket gjorde att jag kunde komma in i SSL-tempot snabbare och utvecklas fort. Tycker att jag tagit steg sen dess och blir hela tiden tryggare i mitt spel.

Vad har du för mål i framtiden med laget och för din egna del?

Målet är så klart att vinna SM-guld med laget. Det är ju det största man kan vinna och det man strävar efter som innebandyspelare. Innan dess är det att få spela mitt första slutspel. Det blev ju snöpligt förra året men det har bara gjort mig mer taggad för i år. Hoppas verkligen publiken får vara på plats också, jag tror att det kan bli magisk stämning i KIFAB Arena då. För egen del så är målet att fortsätta utvecklas och ta steg i min innebandykarriär för att bli en mer ledande spelare.

Vi har påbörjat något bra nu, att vi leder serien är ett bevis på det. Det är viktigt att vi inte blir nöjda och tappar fokus för att det har gått väldigt bra denna säsong, utan att vi fortsätter att jobba riktigt hårt för att fortsätta att vara bra.
Jag tror att en sak som är väldigt viktig i ett tufft slutspel med tätt matchschema är att vi har tre formationer som kan bidra offensivt. Jag tycker att vår formation, tredjefemman, har börjat hitta rätt i det offensiva spelet mer på slutet.

Vilka tankar har du kring din egna roll i laget?

Jag har en defensiv roll och jag är en defensiv spelare, och jag trivs med det. Jag vill bidra till laget så mycket jag kan och jag vet att jag kan göra det mycket genom mitt defensiva spele. Jag tycker att jag har utvecklat mitt offensiva spel mycket sen att jag kom till FBC Kalmarsund och jag vill fortsätta utveckla det för att kunna bli en så komplett spelare som möjligt.

Förra året var mitt första i SSL och då var mycket nytt. Bara att vänja sig vid ett högre tempo var en stor utmaning då. I år är jag mer van vid att spela i SSL-tempo och har fått mer utdelning i det offensiva spelet.