KAL

Förlust på bortaplan i kvartsfinal 4

25 mars 2021 22:59
herr

På torsdagskvällen spelades kvartsfinal 4 mellan FBC Kalmarsund och Linköping IBK - där Kalmarsund hade ledningen med 3-0 i matcher i matchserien och därmed chans att säkra avancemang till semifinal. Kalmarsund hade ledningen med 2-4 efter nästan halva matchen, men Linköping kom ikapp och gjorde sedan det avgörande målet med bara minuter kvar. Det innebär att ställningen i kvartsfinalserien är 3-1 och att match 5 spelas på lördag klockan 16:00.

Bortalaget Kalmarsund öppnade målskyttet och gjorde 0-1 i numerärt överläge när Marcus Johansson fick helt öppet mål efter att Kevin Haglund stått för en fin framspelning. Målet var Johanssons femte i denna kvartsfinalserie. Efter ledningsmålet gjorde Linköping en stark period och hemmalaget kvitterade omgående till 1-1 genom Oskar Seth. Ledningsmålet för hemmalaget kom efter att Albin Hedstål blivit utvisad och Linköping kunde utnyttja spelet i powerplay.

Både Tim Nyander och Kim Nilsson saknades i matchtruppen till kvällens match. Det gjorde att tränarduon Brinkmann och Gustavsson tvingades till att formera nya femmor till kvällens match - resultatet blev att förstakedjan blev Marcus Johansson, Simon Zetterling och Filip Stjernberg och tredjekedan bestod av Källerteg, Samuelsson och Almlöf.

I andra perioden spelade Johansson, Haglund och Stjernberg tillsammans - det skulle visa sig vara en lyckad matchning av FBC Kalmarsund - man vände 2-1 till 2-4 på mindre än två och en halv minut när Haglund gjorde ett och Johansson två. Mittperioden började bra för bortalaget - men Linköping kom ändå ikapp till 4-4 innan det var dags för andra periodpausen.

6:27 in i tredje perioden gör Linköping ett viktigt, viktigt mål när man tar ledningen med 5-4. Kalmarsund behövde sedan jaga för att kvittera matchen, och fick möjlighet att spela i numerärt överläge när fem minuter återstod av ordinarie tid. Marcus Johansson hittade Kevin Haglund i högt slott och Haglund kvitterade - både Haglund och Johanssons femte poäng denna match. Linköping gjorde det matchvinnande målet med 16:27 på klockan i den tredje perioden genom Deny Känzig. Kalmarsund jagade och plockade ut målvakten i jakt på en kvittering, men lyckades aldrig ta matchen till övertid. Nu väntar kvartsfinal 5 på hemmaplan på lördag med start 16:00.