28 Mar 1 match

Förlust efter övertid för FBC Kalmarsund i hemmapremiären

18 september 2021 18:14
herr

Kalmarsund inledde SSL-säsongen 21/22 med en förlust mot Team Thorengruppen i KIFAB Arena. Bortalaget stod för en stark vändning, och Kalmarsund fick endast med sig en poäng efter övertidsförlusten.

FBC Kalmarsund - Team Thorengruppen SK

5-6 ÖT (2-0, 2-3, 1-2, 0-1)

Målskyttar Kalmarsund: Tim Nyander 2, Kevin Haglund, Filip Langer, Jesper Lindström

Med ett speciellt avslut på säsongen 20/21 var det efter en lång försäsong äntligen dags för hemmapremiär, dessutom framför en härlig hemmapublik. Säsongen inleddes även på bästa möjliga sätt för FBC Kalmarsund när Kevin Haglund gjorde säsongens första mål i KIFAB Arena efter endast 1.44 spelat av den första perioden. Målet var ett distinkt avslut lågt i bortre hörnet, assisterad av Kalle Bendings långa utkast. Perioden innehöll annars inte särskilt mycket målchanser åt något av hållen, trots ett spelövertag för hemmalaget. Men publiken skulle till slut bjudas på ett 2-0 mål när Tim Nyander högt och tydligt ropade på bollen och fint spelades fram av lagkapten Anton Nilsson innan han direktsköt in slutresultatet för den första perioden.

Kalmarsund startade den andra perioden i ett högre tempo och fick direkt utdelning. Först kunde Nyander placera in sitt andra mål för dagen, på assist från Jan Bürki som därmed fick göra sin första poäng i SSL. Filip Langer ville inte vara sämre och fick göra sitt första mål för Kalmarsund i SSL, ett 4-0 mål som kom endast 14 sekunder efter 3-0. Team Thorengruppen jobbade sig efter Kalmarsunds rivstart in i matchen och kunde reducera till 4-1 genom en styrning från Lukas Harnesks klubba som ställde Bending i hemmamålet. Efter slarv med bytena av Thorengruppen fick Kalmarsund spela i numerärt överläge för första gången denna säsong men misslyckades med att få fram avsluten till mål. Istället kunde Thorengruppen återigen reducera starx efteråt när Jonas Svahn kyligt lyfte in 4-2. Kalmarsund drog på sig en sen utvisning, som man länge såg ut att reda ut. Men med endast 8 sekunder kvar av perioden sköt Thorengruppens Mattias Ljunggren in 4-3.

Tredjeperioden blev en jämn historia med två lag som gick för tre poäng. Kalmarsund skulle utöka tidigt precis som i den andra perioden, denna gången krigade Jesper Lindström in en retur. Men Thorengruppen skulle svara upp med ett liknande mål när Svahn var framme med sin klubba och stötte in sitt andra mål, som betydde. 5-4. Kalmarsund misslyckades för andra gången att utnyttja spel i numerärt överläge, och det skulle straffa sig. Thorengruppen kunde med knappa sju minuter kvar av perioden kvittera. Matteus Gavatin tog vara på ett offensivt frislag vilket bäddade för en spännande avslutning.

Tiden i den tredje perioden rann ut och seriepremiären gick till övertid. Thorengruppen vann tekningen och såg till att ta vara på bollen i spelet fyra mot fyra. Efter 50 sekunder kom chansen som Daniel Hernandez tog vara på och såg till att laget från Umeå fick med sig två poäng hem. Nu väntar två bortamatcher mot Mullsjö och Storvreta innan Kalmarsund spelar hemma mot Helsingborg den 8 oktober.