Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Stifanos inför premiären: "Vi ska vara med i toppen"

25 september 2020 16:00
dam

I morgon lördag klockan 15:00 spelar FBC Kalmarsunds damlag säsongens första match i allsvenskan södra, på bortaplan mot Lindås Rasta IBK. "Jag tycker definitivt att vi ska vara med och slåss om en plats till SSL", säger "Marre" Stifanos inför premiären.


Maryana Stifanos kom till FBC Kalmarsund inför förra säsongen efter att ha flyttat från Göteborg och just Lindås för att spela i Kalmarsund. Matchen sänds på innebandy.tv och är "veckans match" i första omgången av allsvenskan södra.

"Försäsongen kändes bra - vi körde oftast sex pass i veckan med det vanliga, mycket styrka och mycket kondition", säger Stifanos om försäsongsträningen. Träningsmatcherna drog igång för drygt en månad sen, där laget har spelat mot blandat motstånd. Warbergs SSL-lag, allsvenska derbyrivalen Växjö och Karlskrona och Falkenberg från division 1 har stått för motståndet.

"Vi har mött bra motstånd som Storvreta och Warberg, det var kul att vi vann över Warberg som är ett SSL-lag och spelade jämt med Storvreta, det visar att vi är riktigt bra, även om de vann med ett mål gjorde vi en bra match mot Storvreta", säger "Marre" om matcherna. Hon tror att FBC Kalmarsund har goda möjligheter att slåss i toppen under den kommande säsongen.

"Det är viktigt att vi tar med oss det in i säsongen, att vi kan vinna över riktigt bra lag och att vi verkligen ska vara med i toppen i allsvenskan. Jag tycker definitivt att vi ska vara med och slåss om en plats till SSL."

"Vi har mött några division 1-lag på försäsongen och vi vet att det är flera lag i allsvenskan södra som är nykomlingar underifrån. Det betyder dels att vi inte kan underskatta några lag och tro att det ska bli enkla segrar, men det betyder även att det troligtvis kommer att vara många matcher där vi kommer att styra spelet och ha mycket boll. Vi behöver dra upp tempot i matcherna när vi möter lag som inte är vana vid tempot i allsvenskan riktigt."

Hon har god koll på motståndarna Lindås, efter att hon gjort två säsonger där mellan 2017 och 2019.

"Det jag minns från min tid i Lindås är att det var ett lag med en riktigt stark sammanhållning i laget, ett hårt jobbande lag, och det märkte vi förra året när vi mötte Lindås och det var tighta matcher. Jag vet att Lindås har värvat lite spelare från närområdet i Göteborg, så jag tror att de blir bra i år."

En del spelare har lämnat och flera nya ansikten finns i truppen till premiärhelgen. Ett av nyförvärven har imponerat extra på Stifanos.

""Evve" (Evelina Petersson) har också varit riktigt bra - hon är ny och yngst i laget men spelar väldigt modigt. Hon har tagit för sig riktigt bra och vågar slå svåra passningar och utmana "sin spelare" en mot en, hon har varit väldigt kul att se på försäsongen."

En spelare som har gjort en fin försäsong är Amanda Nilsson, som bland annat gjorde två mål i genrepet mot Karlskrona.

""Mandis" (Amanda Nilsson) har haft en fin försäsong där hon har visat att hon har utvecklats mycket. Hon spelar med en extrem fart under fötterna.", säger Maryana Stifanos om sin lagkamrat.

Det blir en speciell säsong som till en början spelas utan publik, men försäsongen har gjort att spelarna har blivit vana, menar hon.

"Vi har spelat mer eller mindre utan publik på försäsongen, så det känns som att vi har vant oss vid hur det kommer att vara att spela utan publik under säsongen också. Vi har fått ta ansvar själva och elda på varandra i laget för att få ut maximalt av oss själva under matcherna."

Premiären i allsvenskan södra för FBC Kalmarsund spelas imorgon lördag kl 15:00 och sänds på innebandy.tv.