Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Måndag
19 Apr 1 match

Christian Guntsch ny assisterande tränare i FBC Kalmarsund

30 mars 2021 16:55
herr

Det är sedan tidigare klart att Viktor Gustavsson blir huvudansvarig för FBC Kalmarsunds herrlag nästa säsong. Vem som blir hans assisterande tränare är nu klart - det blir Christian Guntsch som står vid hans sida kommande säsong. De två har tidigare varit tränarkollegor i Lagan IBK och Guntsch har tidigare varit tränare i FBC Kalmarsund säsongen 2013/14, då i allsvenskan. "Det ska bli riktigt kul att få jobba med Viktor Gustavsson igen, tillsammans ska vi göra något riktigt bra", säger Guntsch om att ansluta till FBC Kalmarsund.


"Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till FBC Kalmarsund och resan mot framgång som man startat. Jag tycker att laget ser spännande ut och viljan att vinna och hur det hela tiden brinner i spelarnas ögon är det som imponerat mest på mig när jag följt laget denna säsong", säger Guntsch om sina tankar om sitt nya uppdrag.

Guntsch är bosatt med sin familj i Växjö och kommer att pendla mellan Växjö och Kalmar.

"Föreningen har presenterat en bra lösning som passar mig och min familj, vilket jag är mycket tacksam för. Jag har en hunger att komma tillbaka till SSL och tävla med och emot de bästa lagen och spelarna. Det ska också bli riktigt kul att få jobba med Viktor Gustavsson igen, tillsammans ska vi göra något riktigt bra", säger Christian Guntsch själv om att bli en del av FBC Kalmarsund nästa säsong.

Viktor Gustavsson har tidigare tränat Lagan IBK tillsammans med Guntsch, och han är glad över att de återförenas i FBC Kalmarsund till hösten.

"Jag är väldigt glad att ”Gunde” väljer FBC Kalmarsund. Han är en person jag känner väl sedan tidigare och vet vilken kompetens han besitter både som människa och tränare. Han är dels skicklig i arbetet med individuell utveckling av spelare och kommer redan från försäsongens start få ett stort ansvar där. Utöver det är han analytiskt duktig i för- och efterarbetet av matcher samt en vass matchcoach där han kommer ha ansvar för specifika delar i spelet. Jag är säker på att övriga ledare, spelarna och organisationen runt herrlaget i FBC Kalmarsund kommer stärkas av den här rekryteringen", säger Viktor Gustavsson.

"Vi är glada att Christian ansluter till tränarstaben till nästa säsong. Han och VG känner varandra bra och har samarbetat tillsammans i Lagan innan VG klev på jobbet i FBC. Christian är en rutinerad tränare, erkänt duktigt på analyser och kommer bla jobba med både analys av egna spelet och motståndare samt personlig utveckling av våra spelare.", säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.