Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Victor Wettergren till FBC Kalmarsund

28 april 2023 12:00
herr

FBC Kalmarsund värvar den 22-årige skarpskytten Victor Wettergren från IBF Falun. Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


Nu står det klart att Victor Wettergren ansluter till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Wettergren kommer senast från spel i IBF Falun där han spenderat de fyra senaste säsongerna och dessförinnan i RIG Umeå.

— Det känns väldigt bra att skriva på för FBC. Det är klart att det har varit lite svårt att tänka på det just nu efter den tunga finalförlusten.

Varför föll valet på Kalmarsund?

— Det känns som det är en framåtlutad förening som vill mycket. De har höga ambitioner, precis som jag har, och jag tror att jag kan få en större roll här. Förhoppningsvis kan jag få ut minst 10-20 procent mer av min innebandy, och jag tror att det kan bli riktigt bra.

Nykvarnssonen har tidigare spelat med "Salemfemman" i just Salem och RIG. Det var en bidragande faktor till att det blev just FBC.

— Det är såklart en trygghet att känna några sedan innan som man har trivts bra med. Jag har haft bra kontakt med Hedstål sedan RIG, så det är skönt att de är där.

Vad hoppas du kunna bidra med?

— Lite spets och förhoppningsvis lite mål kombinerat med gediget försvarsspel.

Lite vinnarmentalitet kanske?

— Ja, absolut! Efter dessa åren i Falun har jag verkligen fått lära mig vad det innebär med vinnarmentalitet, och jag ska försöka överföra det till Kalmarsund också. Jag kände att jag hade anammat det "lugnet" när vi gick in i den fjärde SM-finalen, och jag hoppas att jag kan bidra med det till Kalmarsund.

Wettergren har haft en väldigt framgångsrik karriär än så länge, där han vunnit majoriteten av de titlar han spelat om.

— Ja, det har blivit så. Bortsett från i lördags har jag vunnit nästan allt. Det är fortfarande U19-VM mot Tjeckien som fortfarande grämer mig, men jag hoppas att det fortsätter nu.

Huvudtränare Viktor Gustavsson om nyförvärvet:

— Att Victor väljer att fortsätta sin elitkarriär hos oss är givetvis extremt glädjande. Han är inte bara en högklassig spelare och målskytt, han har dessutom rutin av att vinna och att vara i en miljö där han vunnit flera guld. Det innebär att vi trots ung ålder får en spelare och människa med många nyttiga erfarenheter att ta med in i vår verksamhet. Victor är på toppnivå en tickande bomb som väntar på att få explodera fullt ut och det skall han och vi se till att han gör hos oss här i FBC Kalmarsund.

Varmt välkommen till Sundet, Victor!

Fakta Victor Wettergren:

Moderklubb: Nykvarns IF

Född: 2000-04-29

Position: Forward

Fattning: Höger

Statistik SSL: 105 matcher, 93 poäng (64+29)

Statistik slutspel SSL: 33 matcher, 14 poäng (8+6)

Meriter: SM-Guld x3, Svenska Cupen-Guld, Champions Cup 2023, HJ18-Guld x2