Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 2 matcher
Söndag
24 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Onsdag
04 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 2 matcher
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match

Victor Wettergren till FBC Kalmarsund

28 april 2023 12:00
herr

FBC Kalmarsund värvar den 22-årige skarpskytten Victor Wettergren från IBF Falun. Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


Nu står det klart att Victor Wettergren ansluter till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Wettergren kommer senast från spel i IBF Falun där han spenderat de fyra senaste säsongerna och dessförinnan i RIG Umeå.

— Det känns väldigt bra att skriva på för FBC. Det är klart att det har varit lite svårt att tänka på det just nu efter den tunga finalförlusten.

Varför föll valet på Kalmarsund?

— Det känns som det är en framåtlutad förening som vill mycket. De har höga ambitioner, precis som jag har, och jag tror att jag kan få en större roll här. Förhoppningsvis kan jag få ut minst 10-20 procent mer av min innebandy, och jag tror att det kan bli riktigt bra.

Nykvarnssonen har tidigare spelat med "Salemfemman" i just Salem och RIG. Det var en bidragande faktor till att det blev just FBC.

— Det är såklart en trygghet att känna några sedan innan som man har trivts bra med. Jag har haft bra kontakt med Hedstål sedan RIG, så det är skönt att de är där.

Vad hoppas du kunna bidra med?

— Lite spets och förhoppningsvis lite mål kombinerat med gediget försvarsspel.

Lite vinnarmentalitet kanske?

— Ja, absolut! Efter dessa åren i Falun har jag verkligen fått lära mig vad det innebär med vinnarmentalitet, och jag ska försöka överföra det till Kalmarsund också. Jag kände att jag hade anammat det "lugnet" när vi gick in i den fjärde SM-finalen, och jag hoppas att jag kan bidra med det till Kalmarsund.

Wettergren har haft en väldigt framgångsrik karriär än så länge, där han vunnit majoriteten av de titlar han spelat om.

— Ja, det har blivit så. Bortsett från i lördags har jag vunnit nästan allt. Det är fortfarande U19-VM mot Tjeckien som fortfarande grämer mig, men jag hoppas att det fortsätter nu.

Huvudtränare Viktor Gustavsson om nyförvärvet:

— Att Victor väljer att fortsätta sin elitkarriär hos oss är givetvis extremt glädjande. Han är inte bara en högklassig spelare och målskytt, han har dessutom rutin av att vinna och att vara i en miljö där han vunnit flera guld. Det innebär att vi trots ung ålder får en spelare och människa med många nyttiga erfarenheter att ta med in i vår verksamhet. Victor är på toppnivå en tickande bomb som väntar på att få explodera fullt ut och det skall han och vi se till att han gör hos oss här i FBC Kalmarsund.

Varmt välkommen till Sundet, Victor!

Fakta Victor Wettergren:

Moderklubb: Nykvarns IF

Född: 2000-04-29

Position: Forward

Fattning: Höger

Statistik SSL: 105 matcher, 93 poäng (64+29)

Statistik slutspel SSL: 33 matcher, 14 poäng (8+6)

Meriter: SM-Guld x3, Svenska Cupen-Guld, Champions Cup 2023, HJ18-Guld x2