Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Tim Nyander klar för två nya år

12 mars 2022 15:00
herr

Tim Nyander förlänger sitt utgående kontrakt över säsongen 2023/24. "Ambitionen i föreningen är att ta SM-guld och jag vill vara med på den resan", säger Tim Nyander.


Tim Nyander kom till FBC Kalmarsund när laget låg i Allsvenskan och var med och bidrog till att man tog steget upp till SSL under hans andra säsong. På fyra säsonger i SSL har centern etablerat sig på högsta nivån och även fått chansen på landslagsuttagningar. Nyander är nöjd över att förlängingen är klar och vill utvecklas ännu mer.

"Det har hela tiden varit min ambition att förlänga. Ambitionen i föreningen är att ta SM-guld och jag vill vara med på den resan. Jag vill fortsätta att utvecklas som spelare, och ta mer ansvar både på och utanför planen", säger Tim Nyander.

Tim Nyander har denna säsong hittills gjort 22 poäng på 25 matcher. Kalmarsund är slutspelsklara efter en utmanande säsong, men Nyander ser fram emot det stundande slutspelet och har målsättningen glasklar.

"Säsongen har varit helt okej. Det har varit mycket skador och sjukdomar men jag tycker att vi som lag har hanterat det bra och vi är nöjda med att slåss om topp fyra. Vi ska vinna kvartsfinal och semifnal för att sen stå där i Globen", säger Tim Nyander.

Sportdirektör Patrik Klockare Bäck ser Nyander som en viktig pusselbit för framtiden.

"Vi är glada att vi har kommit överens om en förlängning med Tim över de kommande två säsongerna. Tim gör trots sin ringa ålder redan sin sjätte säsong i den cyanblåa tröjan, och numera kan han räknas som en av de mer rutinerade spelarna i truppen. Vi är övertygade om att Tim under de närmsta säsongerna fortsatt kommer har en fin utvecklingskurva som skall ta både honom och laget ytterligare framåt i jakten på de ädlaste medaljerna.", säger Klockare Bäck.