Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Thomas Crona klar för FBC Kalmarsund

15 april 2020 11:00
herr

Här är det första nyförvärvet som är klart för herrlaget inför kommande säsong: Thomas Crona, en målvakt från RIG Umeå IBF som de senaste två säsongerna har spelat i allsvenskan norra och har gjort 11 framträdanden i U19-landslaget. Nu är han och FBC Kalmarsund överens om ett tvåårsavtal.


Thomas Crona flyttade från hemstaden Linköping till Umeå för att gå tre år på riksinnebandygymnasiet i Umeå.

"Under de tre senaste åren med RIG har jag utvecklats mycket som person och som målvakt. De två senaste säsongerna har jag spelat i allsvenskan och fått ett stort förtroende från tränare och medspelare och jag har tack vare det kunnat utveckla mitt målvaktsspel."

Crona var tidigare under våren på besök i småland och bekantade sig med FBC Kalmarsund.

"Efter att jag hade varit nere på besök i Kalmar så kändes Kalmarsund som ett självklart val. Det är en väldigt professionell klubb som satsar på alla plan för att alltid bli bättre. Att de i sin andra säsong i SSL tar sig till en fjärdeplats i tabellen visar att det är en stark förening."

"Som målvakt är jag lugn och stabil. Jag vill ge mina medspelare en trygghet i att ha mig i målet. Jag strävar alltid efter att bli bättre så, jag försöker ta varje möjlighet till att utveckla mig till en bättre innebandyspelare", säger han när han ska beskriva sitt egna målvaktsspel.

De kommande två säsongerna spenderas i "Sundet" och han är förväntansfull inför flytten.

"Det känns jättebra att ha skrivit på för Kalmarsund till nästa säsong. Jag tror att jag kommer att ha bra möjligheter till att ta mitt spel till nästa nivå i FBC Kalmarsund. Självklart så är det tråkigt att lämna Umeå och RIG, men det blir betydligt lättare när min nästa destination är Kalmar."

"Det känns bra med nya utmaningar, det blir mycket nytt att spela i en ny klubb och en ny liga. Mina förväntningar är till en början att se och lära för att sedan vara med och bidra till att vinna matcher", säger han om sina förväntningar på nästa säsong.

Adam Kallenberg säger följande om målvaktsförvärvet:

"Lugn, trygg och positionssäker låter som en klassisk enfotad vänsterback i fotboll.När det gäller målvakter är detta något eftersträvansvärt och ett begrepp som står högt i kurs. När det dessutom är spetsat med två säsongers erfarenhet från spel i allsvenskan trots ung ålder så vet man att det är något stort på gång. Thomas och föreningens ambitioner är högt ställda och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att få uppleva många ögonblick där han vinner matchen åt oss genom en uppseendeväckande bra prestation. Vi välkomnar en oerhörd ambitiös och målmedveten målvakt till FBC Kalmarsund."

Thomas Crona:

Position: Målvakt

Född: 2001

Moderklubb: Linköping IBK

U19-landskamper: 11 matcher, 1 assist

Allsvenskan: 39 matcher

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Thomas Crona!