Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Storvreta
STO

Seriefinal!

9 mars 2021 16:10
herr

Efter att ha säkrat en andraplats i grundserien tar FBC Kalmarsund under onsdagen emot tabellettan Storvreta i ännu ett hett toppmöte.


Med fem poäng lagen emellan finns det fortfarande en möjlighet för Kalmarsund att passera Storvreta och knipa seriesegern, men då är man beroende av andra resultat än sina egna. Storvreta kommer ifrån en 7-4 vinst mot Dalen, en jämn match där hemmalaget visade styrka och vände på matchen i tredje perioden. Utan den vändningen hade avståndet endast varit två poäng inför morgondagens match och Kalmarsund hade därmed kunnat haft en serieseger i egna händer. Nu har istället Storvreta chansen att säkra grundserien på bortaplan mot en jagande motståndare, så vi kan räkna med ett taggat bortalag.

Seriesegern åsidosatt så hade en vinst för båda lagen varit ett styrkebesked och gett självförtroende inför det nu väntande slutspelet. Kalmarsund var inte helt nöjda med insatsen mot Sirius i söndags och kommer att vilja hitta tillbaka till det tempot man visade upp mot både Falun och Jönköping i matcherna innan. En nyckel till det är att våga spela sitt egna spel, samtidigt som man behöver minimera misstagen mot ett så skickligt lag som Storvreta.

Marcus Johansson, som nyligen meddelade att detta blir hans sista säsong, står i skrivande stund på 299 poäng i SSL under sin karriär. Med två matcher kvar att spela talar mycket för att han hinner passera 300-strecket, och nu får han chansen att göra det mot en av de stora dominanterna under hans karriär. I säsongens tidigare möte gjorde han dessutom mål, en match som annars var tillknäppt och slutade med en 3-2 vinst för Storvreta. Faktum är att Kalmarsund hittills har slagit alla lag de spelat dubbelt mot minst en gång, men man förlorade första mötet mot lagets två återstående motståndare i Storvreta och Pixbo. Storvreta har Fagerhult Habo kvar att möte efter onsdagens möte.

Storvreta var som sent som förra veckan nere i Småland och slog Växjö på bortaplan, och man har radat upp totalt sex raka segrar. Kalmarsund har en segerrad på fyra raka matcher, men en mer imponerande svit är att man ännu inte förlorat på hemmaplan under 2021. I truppen förväntas alla att vara tillgängliga, vilket inkluderar Kevin Björkström och Gustav Wadell som återvänder till vad som har varit en lite tunnare backsida de senaste matcherna.

Matchstart imorgon onsdag klockan 18.30.