STO

Dramatisk seriefinal slutade med övertidsförlust

10 mars 2021 21:36
herr

Storvreta drog det längsta strået i toppmötet och vann med 5-6 efter förlängning.

FBC Kalmarsund - Storvreta IBK

5 - 6 ÖT (1-2, 2-1, 2-2, 0-1)

Skott: 29 - 27 (9-10, 12-6, 7-10, 1-1)

Målskyttar Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Jesper Lindström, Kim Nilsson, Simon Nilsson

Kalmarsund hade en sista chans att hänga sig kvar i striden om seriesegern och man visade matchen igenom att man ville sätta press på Storvreta inför slutomgången. Det blev en jämn fight med slutdramatik, där Storvreta fick med sig två poäng hem till Uppsala.

Den första perioden innehöll två lag som ville ta tag i kommandot, men utan att helt lyckas. Jesper Lindström i hemmalaget hittar en fin yta och sätter 1-0 efter 3 spelade minuter. Men Storvreta åt sig in i matchen efter målet och skapade i vissa byten ett tungt tryck. Det resulterade i två snabba mål när hemmalaget tvingas falla tillbaka. Kalmarsund får i slutet perioden en chans till att kvittera när Robert Nilsberth drar på sig en utvisning, men i numerärt överläge misslyckas man med att skapa några farliga målchanser och perioden slutar 1-2.

Period två fortsätter på liknande vis och båda lagen står rätt på defensiv planhalva. Efter väldigt få chanser under de inledande minuterna hittar Kalmarsund tillslut rätt och Marcus Johansson kan trycka in poäng nummer 300 i SSL för sin egen del, vilket betyder 2-2 efter halva matchen. Han nöjer sig inte heller där utan gör ytterligare ett mål på en frislagsvariant, framspelad av Kim Nilsson. I ett av sina längre anfall för perioden får Storvreta bra rull på bollen och kan kvittera till 3-3 efter 16 minuter, ett resultat som står sig de sista fyra minuterna.

Kalmarsund fortsätter på det positiva spåret i slutperioden och skapar inledningsvis några halvchanser. Men istället släpper man in ett olyckligt mål och i jakten på en snabb kvittering kan Storvreta snyggt kontra in även 3-5. I desperat behov av mål kliver Kalmarsund högre upp i banan men ett Storvreta med överflöd av rutin lyckas ta hand om bollen. Man tvingas tidigt att ta ut målvakten och skapar länge tryck innan man tillslut får in 4-5 kvitteringen genom Kim Nilsson med 1.23 kvar på klockan. Med nyfunnen energi fortsätter man jakten och med mycket vilja bryter sig Simon Nilsson in på första stolpen och trycker in 5-5 med under minuten kvar av tredje.

Storvreta kan hålla i bollen de sista 40 sekunderna vilket tar matchen till förlängning och i och med minst en poäng så säkrar Storvreta seriesegern redan innan matchens slut. Förlängningen är inte särskilt långvarig när bortalaget även avgör matchen och slutreslutatet skrivs 5-6.

Därmed är Kalmarsunds andraplats i serien ett faktum oavsett resultat i sista omgången borta mot Pixbo. Vi gratulerar Storvreta IBK till seriesegern. Sista omgången i grundserien spelas på lördag klockan 15.00.