KAL

Förlust i första semifinalen

5 april 2022 21:25
herr

Växjö tog hem rond ett i semifinalserien efter 6-3 på hemmaplan. Kim Nilsson, Oliver Samuelsson och Tim Andersson-Carlsson blev Kalmarsunds målskyttar. På torsdag spelas match 2 i KIFAB Arena.

Semifinal 1:7

Växjö IBK - FBC Kalmarsund

6-3 (2-0, 0-2, 4-1)

1-0 i matcher till Växjö

Målskyttar Kalmarsund: Kim Nilsson, Oliver Samuelsson, Tim Andersson-Carlsson

Spännande semifinalserie att vänta mellan FBC Kalmarsund och Växjö IBK i ett hett smålandsderby. Båda lagen vann sina respektive kvartsfinaler med 4-2 och lagen kommer från en veckas vila. I grundserien vann man varsitt möte mot varandra där båda vinsterna kom på hemmaplan. I första perioden turades lagen om att äga bollen, men samlade försvar höll inledningsvis tätt. Efter drygt halva perioden så var det hemmlaget som skulle öppna målskyttet efter ett genomspel över centrallinjen till en fristående Växjöspelare som hittade in till 1-0 vid Kalle Bendings första stolpe. Växjö skulle även utöka ledningen till 2-0 innan paus. Adam Nilsson sköt ett skott som Bending räddade upp i luften. Den efterföljande studs letade sen sig lite turligt in och 2-0 till Växjö efter 20 spelade miuter.

I den andra perioden kom Kalmarsund ut starkare och skulle även få in ett tidigt reduceringsmål efter bara 1.18 genom en snabb spelvändning som Kim Nilsson kliniskt avslutade. Efter den tidiga reduceringen var det liknande matchbild som i den första. Det dröjde till spelminut 17 innan publiken i Fortnox Arena återigen fick se ett mål. Och det var ännu en gång Kalmarsund som skulle göra det. Tim Andersson-Carlsson sköt direkt vid ett frislag som Oliver Samuelsson påpassligt höll sig framme på returen och petade in kvitteringen.

4.31 in i den tredje perioden ådrog sig lagkapten Anton Nilsson en två-minutersutvisning för fasthållning och i det efterföljande numerära överläget behövde hemmalaget endast 20 sekunder på sig att förvalta och ta ledningen igen. Ännu ett underläge att jaga ikapp för Kalmarsund och ledningen skulle även utökas till hemmalagets fördel med fem minuter kvar att spela. Forceringen att vänta i slutminuterna och bortalaget svarade med att reducera till 4-3 i 6 mot 5 spel genom Tim Andersson-Carlsson. Men närmare än så kom inte Kalmarsund och Växjö kunde stänga matchen med två mål i tom bur. Semifinal 1 vinner alltså Växjö men om mindre än 48 timmar väntar returen hemma i KIFAB Arena. Det finns ett fåtal biljetter kvar så passa på att säkra din plats här.