SIR

Uddamålsvinst mot Sirius

7 mars 2021 19:27
herr

I en match som svängde fram och tillbaka lyckades FBC Kalmarsund vinna mot Sirius med 11-10 och därmed säkra en andraplats i grundserien.

FBC Kalmarsund - IK Sirius IBK

11-10 (4-3, 3-2, 4-5)

Skott: 35-29

Målskyttar FBC Kalmarsund: Kevin Haglund 4, Kim Nilsson 3, Simon Nilsson 2, William Almlöf, Marcus Johansson

Det var ett hungrigt Sirius som kom på besök under söndagen. Efter gårdagens resultat, där jagande Höllviken förlorade, hade laget chansen att säkra SSL-kontraktet. Kalmarsund ville samtidigt avsluta en hittills fin vecka med ytterligare en seger, och det såg tidigt ut att bli en liknande match som igår mot Jönköping.

Redan efter fem minuter hade Kevin Haglund hunnit göra två mål för hemmalaget, som kontrollerade matchbilden. Men Sirius skulle komma tillbaka flera gånger i matchen med hjälp av ett effektivt omställningsspel, och tog genom tre raka mål ledningen. Men Kalmarsund vaknade till liv i slutet och gjorde först 4-4 genom Kim Nilsson innan Kevin Haglund tryckte upp sitt tredje mål i bortre krysset som betydde 5-4 efter 20 spelade minuter.

Andra perioden ville inte vara sämre och bjöd även den på flera mål åt båda hållen. Sirius gjorde två raka mål och tog återigen ledningen, men hemmalaget svarade upp och avslutade även denna period med att rycka ifrån lite. Marcus Johansson sköt in 5-5, Kim Nilsson gjorde 6-5 i numerärt överläge och Simon Nilsson avslutade perioden med sitt 7-5 mål.

Siffrorna fortsatte att växa i den tredje perioden och lagen bytte mål fram och tillbaka. Simon Nilsson gjorde sitt andra, tätt följt av en reducering. Kim Nilsson gjorde sitt tredje för kvällen, och Sirius replikerade även detta med en ny reducering. Men i mitten av perioden klev Kalmarsund ifrån till 11-7 när Kevin Haglund fick göra sitt fjärde, som följdes upp av ett mål från gårdagens fyramålsskytt William Almlöf. Föga förvånande gjorde bortalaget ett sista försök att komma ifatt och reducerade ända fram till 11-10.

Med två minuter kvar tog Sirius time-out och plockade ut målvakten. Man skapade ett litet tryck och fick iväg några avslut som dock helt missade mål. Kalmarsund lyckades tillslut låsa fast bollen offensivt och säkra tre nya poäng. Med tre vinster på tre matcher denna vecka säkrade man minst en andraplats i grundserien och hemmaplansfördel i slutspelet. På onsdag väntar en seriefinal mot Storvreta, som med dagens seger mot Dalen har fem poäng till godo mot Kalmarsund med två matcher kvar att spela av grundserien.