28 Mar 1 match

Två segrar denna vecka för damlaget

7 september 2019 14:57
dam

FBC Kalmarsunds damer spelade i onsdags mot seriekonkurrenten och idag lördag mot Kumla IBK från division 1 i träningsmatcher. Det blev dubbla segrar efter att Växjö besegrats med 6-1 och Kumla med 7-2.

Första matchen på hemmaplan denna säsong var blev smålandsderby mot allsvenska nykomlingen Växjö.

Matchen startar i högt tempo och FBC går ifrån till 4-1 efter första perioden, men resten av matchen blir jämnare. Efter att ha hållt nollan resten av matchen blir slutresultatet 6-1. Glädjande är att tre av nyförvärven gör mål i första matchen på hemmaplan.

"Växjö är långtifrån ofarliga i sitt kontringsspel men vi har kommandot matchen igenom. Vi känner att vi är på rätt väg inför seriepremiären om två veckor men behöver slipa på saker både i det offensiva och defensiva spelet", säger Viktor Sheffield, assisterande tränare.

FBC Kalmarsund - Växjö IBK 6-1 (4-1,1-0,1-0) Målskyttar: Maryana Stifanos, Hilma Liebgott, Lovisa Abrahamsson, Rebecka Johansson, Emma Andersson, Fanny Spolander

Lördagens match mot Kumla från divison 1 var inga problem för Kalmarsund, där man tog ledningen med 2-0 innan två minuter av matchen var spelat. Efter ytterligare mål i första perioden var ställningen 4-1 i första paus, och hemmalaget kunde kontrollera matchen hela vägen, där slutresultatet blev 7-2.

FBC Kalmarsund - Kumla IBK 7-2 (4-1,1-0,2-1) **Målskyttar: Isabel Aravena, Emelie Rosenqvist x2, Sara Waktel, Fanny Spolander, Lovisa Abrahamsson, Maryana Stifanos

Nästa match för damlaget är nu på fredag, den 13/9 mot Craftstaden Oskarshamn IBK klockan 19:45. Det är fritt inträde på matchen.

Herrlagets nästa match är dagen efter, lördag 14/9 kl 15:30 mot Visby IBK. Boka biljetter här