Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Ellen Gunnarsson till FBC Kalmarsund

6 juli 2021 10:00
dam

FBC Kalmarsund och Ellen Gunnarsson, senast i SSL-laget KAIS Mora är överens om ett tvåårskontrakt och hon ansluter till laget inför den kommande säsongen i höst. "Det känns jättespännande och roligt att ha skrivit på för FBC Kalmarsund. Jag ser framemot att testa på något nytt, både med en ny stad och ett nytt lag", säger Ellen Gunnarsson om sin nya klubbadress.


"Det känns jättespännande och roligt att ha skrivit på för FBC Kalmarsund. Jag ser framemot att testa på något nytt, både med en ny stad och ett nytt lag. Jag tror att det finns bra förutsättningar för mig att utvecklas till en bättre innebandyspelare i Kalmarsund", säger Ellen Gunnarsson om att ha skrivit på för FBC Kalmarsund.

Hon har tillhört KAIS Mora sedan säsongen 2016/17 och totalt spelat 80 matcher i SSLs grundserie och slutspel. För två år sedan var hon med och tog SM-silver när Mora förlorade SM-finalen mot Täby.

Hon har varit på besök i Kalmar och fått ett gott intryck av klubben.

"Från första stund har jag känt att FBC Kalmarsund är en proffsig förening med tydliga mål. Jag tror att FBC Kalmarsund är rätt förening att utvecklas i, både som enskild spelare men också som lag. Både föreningens och lagets mål känns väldigt motiverande, och jag kände tidigt att jag vill vara med på den här resan."

Gunnarsson har tidigare jagat SM-guld i SSL med Mora, men nu väntar en ny utmaning där målet är att spela upp FBC Kalmarsund i högstaligan.

"Jag går alltid helhjärtat in i det jag tar mig an och det tar jag även med mig in på innebandyplanen. Som spelare gillar jag att utmana och skapa ytor framför mål och jag ser mig själv som teknisk och målfarlig. Målet är i första hand är att gå upp i SSL och jag hoppas kunna bidra med poäng och hårt arbete för att vi tillsammans ska kunna nå det målet"

Ellen Gunnarsson blir den femte värvningen som ansluter till FBC Kalmarsund från SSL, efter Thea Ekholt, Karen Farnes, Julia Zachrisson och Moa Tschöp.

"I Ellen Gunnarsson ser vi en potential att blomma ut till att göra skillnad för oss såväl offensivt som defensivt. Efter flera år i en stark träningsmiljö tror vi att Ellens presspel och spel i sista tredjedelen kan komma till sin rätt i FBC Kalmarsund", säger Alexander Brinkmann, operativ sportchef i FBC Kalmarsund.

Fakta Ellen Gunnarsson:

Född: 2000

Moderklubb: IBF Hedemora

Fattning: Vänster

Statistik SSL: 68 matcher, 8 mål, 6 assist

Statistik slutspel SSL: 12 matcher

Landskamper: 2 U19, 2 mål, 1 assist