04 Apr 1 match

Första segern mot IBF Falun när FBC Kalmarsund tog nionde raka

21 november 2020 19:31
herr

På lördagen gästade femfaldiga SM-guldvinnande IBF Falun i den svenska superligans nionde omgång för säsongen 2020/21 - och efter en jämn match kunde till slut hemmalaget FBC Kalmarsund vinna med 9-8. Denna seger är första gången FBC Kalmarsund besegrar Falun sedan avancemanget till SSL 2018.

Bortalaget IBF Falun fick en bra start på matchen när Alexander Galante Carlström gjorde 0-1 i numerärt överläge, och drygt en halv minut senare gjorde Kevin Landgren sitt första SSL-mål till 0-2.

Innan första halva perioden var spelad i KIFAB Arena gjorde Filip Forman först 1-2 och sen 2-2, och innan perioden var slut pricksköt Kim Nilsson 3-2 för Sundet i powerplay. Perioden avslutades med att bortalagets Emil Ruud fick matchstraff för en tackling vid sargen, och Kalmarsund fick börja den andra perioden med spel i numerärt överläge. När Kim Nilsson spelade fram Filip Forman till 2-2 gjorde Nilsson sin 300:e poäng i FBC Kalmarsund sedan återkomsten till Kalmar och Öland 2016.

Noterbart från den första perioden var att FBC Kalmarsund vann skottstatistiken med hela 13-4, men Falun sköt fler skott resten av matchen och skottstatistiken slutade 26-23.

Mittperioden slutade 2-2 efter att lagen gjort varannat mål - där hemmalagets båda mål gjordes av Kevin Haglund.

Kevin Haglund och Filip Forman skulle båda göra sina tredje mål för matchen innan tre minuter av sista perioden var spelat, och hemmalaget FBC Kalmarsund gick för första gången i matchen upp i en tremålsledning.

Falun skulle dock komma ikapp till 7-7 efter tre snabba mål - och det var helt jämnt igen när det återstod 12 minuter att spela av matchen. Då klev Marcus Johansson fram och gjorde sitt tionde mål för säsongen, fint framspelad av Albin Hedstål.

Efter attt hemmalaget klarat av två minuter i numerärt överläge klev Filip Forman fram och gjorde sitt fjärde (!) mål i matchen - ett mål som skulle bli matchvinnande. Falun tryckte på i slutet och reducerade till 9-8 via Emil Johanssons straffmål med tre minuter kvar. Men närmare än så kom inte Falun - hemmalaget höll ut och 9-8 blev slutresultatet.

Förra säsongen tog FBC Kalmarsund en poäng i bortamatchen mot Falun - det var första gången man tog poäng i en match mot dalalaget. Nu kom första vinsten mot IBF Falun, och FBC Kalmarsund är fortsatt serieledare i SSL.