Lördag
21 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Malin Andersson och FBC Kalmarsund skriver nytt kontrakt

10 februari 2021 16:00
dam

Malin Andersson är lagkapten och har gjort över 150 tävlingsmatcher för FBC Kalmarsund. Nu har hon skrivit ett nytt tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund. "Målet är att nå SSL med laget", säger hon om framtiden.


Bortsett från en säsong, 2011/12 där hon spelade med SSG IF, har Malin Andersson varit trogen Färjestadens IBK, som 2011 blev FBC Kalmarsund. Hon var med och tog steget upp till SSL under säsongen 2015/16, och gjorde säsongen 9 poäng på 26 matcher i Svenska Superligan.

"Jag trivs väldigt bra i laget och i föreningen. Under de matcher vi fick spela i höstas kändes det som att vi hade något bra på gång och jag vill vara med och bygga vidare på det. Att föreningen nu dessutom har en uttalad satsning på damsidan gör det ännu mer motiverande att fortsätta", säger hon om beslutet att förlänga kontraktet.

Allsvenskan har på damsidan varit pausad sedan i höstas på grund av covid-19, och FBC Kalmarsund hann bara spela fem matcher innan säsongen pausades.

"Tiden utan innebandy har varit väldigt tråkig. Det har blivit många pass på egen hand och allt känns egentligen som en enda lång försäsong. Om man ska se något positivt med det hela så har jag hunnit med att träna mycket som jag annars inte hinner under säsong, samt att jag är mer sugen än någonsin på att få spela matcher"

Hon har tidigare varit med om att ta steget upp till SSL, och målet för framtiden är tydligt.

"Målet är att nå SSL med laget. Vi har utvecklats mycket de senaste säsongerna och satsningen som görs nu kommer förhoppningsvis att öka våra möjligheter ännu mer. För egen del är målet att fortsätta utvecklas, jag har många delar att träna på som kan göra mig till en bättre innebandyspelare. Jag har mina styrkor i defensiven men har försökt jobba på en lite mer offensiv roll och det gick bättre och bättre innan uppehållet kom. Rollen som lagkapten är jag väldigt stolt över", säger Andersson om framtiden och sina egna mål som spelare.

"Jag tycker det sänder rätt signaler till det vi vill åstadkomma, att vår kapten går i bräschen och förlänger sitt kontrakt så tidigt, och dessutom gör det med två år", säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

Viktor Sheffield, huvudtränare i FBC Kalmarsund, är glad att lagkaptenen förlänger kontraktet:

"Otroligt glädjande och viktigt att Malin förlänger. Med hennes ledaregenskaper och erfarenhet är hon en viktig del av den nya satsningen. Det syns Malin fått en nytändning i år och utvecklat de offensiva delarna av sitt spel där hon blivit en viktig kugge över hela planen. Så det är viktigt att Malin som varit med hela resan med FBC Kalmarsund förlänger, hon kommer bidra både utanför planen och på planen med sin kvalitet, vinnarmentalitet och klubbhjärta", säger Sheffield om Malin Andersson.

Det nya kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23.