Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Malin Andersson och FBC Kalmarsund skriver nytt kontrakt

10 februari 2021 16:00
dam

Malin Andersson är lagkapten och har gjort över 150 tävlingsmatcher för FBC Kalmarsund. Nu har hon skrivit ett nytt tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund. "Målet är att nå SSL med laget", säger hon om framtiden.


Bortsett från en säsong, 2011/12 där hon spelade med SSG IF, har Malin Andersson varit trogen Färjestadens IBK, som 2011 blev FBC Kalmarsund. Hon var med och tog steget upp till SSL under säsongen 2015/16, och gjorde säsongen 9 poäng på 26 matcher i Svenska Superligan.

"Jag trivs väldigt bra i laget och i föreningen. Under de matcher vi fick spela i höstas kändes det som att vi hade något bra på gång och jag vill vara med och bygga vidare på det. Att föreningen nu dessutom har en uttalad satsning på damsidan gör det ännu mer motiverande att fortsätta", säger hon om beslutet att förlänga kontraktet.

Allsvenskan har på damsidan varit pausad sedan i höstas på grund av covid-19, och FBC Kalmarsund hann bara spela fem matcher innan säsongen pausades.

"Tiden utan innebandy har varit väldigt tråkig. Det har blivit många pass på egen hand och allt känns egentligen som en enda lång försäsong. Om man ska se något positivt med det hela så har jag hunnit med att träna mycket som jag annars inte hinner under säsong, samt att jag är mer sugen än någonsin på att få spela matcher"

Hon har tidigare varit med om att ta steget upp till SSL, och målet för framtiden är tydligt.

"Målet är att nå SSL med laget. Vi har utvecklats mycket de senaste säsongerna och satsningen som görs nu kommer förhoppningsvis att öka våra möjligheter ännu mer. För egen del är målet att fortsätta utvecklas, jag har många delar att träna på som kan göra mig till en bättre innebandyspelare. Jag har mina styrkor i defensiven men har försökt jobba på en lite mer offensiv roll och det gick bättre och bättre innan uppehållet kom. Rollen som lagkapten är jag väldigt stolt över", säger Andersson om framtiden och sina egna mål som spelare.

"Jag tycker det sänder rätt signaler till det vi vill åstadkomma, att vår kapten går i bräschen och förlänger sitt kontrakt så tidigt, och dessutom gör det med två år", säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

Viktor Sheffield, huvudtränare i FBC Kalmarsund, är glad att lagkaptenen förlänger kontraktet:

"Otroligt glädjande och viktigt att Malin förlänger. Med hennes ledaregenskaper och erfarenhet är hon en viktig del av den nya satsningen. Det syns Malin fått en nytändning i år och utvecklat de offensiva delarna av sitt spel där hon blivit en viktig kugge över hela planen. Så det är viktigt att Malin som varit med hela resan med FBC Kalmarsund förlänger, hon kommer bidra både utanför planen och på planen med sin kvalitet, vinnarmentalitet och klubbhjärta", säger Sheffield om Malin Andersson.

Det nya kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23.