Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Lagbygget säsongen 19/20

27 maj 2019 12:00

FBC Kalmarsund har varit aktiva under årets silly season, både på herr- och damsidan. Ambitionen att ta nästa kliv är tydlig och här är värvningarna som ska göra skillnad.


Nyförvärv, dam

 • Amanda Nilsson, forward, född -01. Kommer från FBC Kalmarsunds ungdomsakademi. Amanda är en löpstark spelare som har stor potential att bli en etablerad SSL-spelare.

 • Denise Nilsson, back, född -00. Kommer från Lindås Rasta, Allsvenskan, där hon gjorde 10 poäng (4 mål och 6 assist).
  Denise utmärker sig som en allround-spelare med stor arbetskapacitet. Hon kan spela back likväl som forward.

 • Maryana Stifanos, back, född -98. Kommer från Lindås Rasta, Allsvenskan, där hon gjorde 8 poäng (3 mål och 5 assist).
  Maryana är en bollskicklig back som kommer vara viktig i uppspelsfasen i matcherna och kommer även kunna bidra med ett stabilt försvarsspel.

Nyförvärv, herr

 • Albin Hedstål, center, född -00. Kommer från RIG Umeå, Norra Allsvenskan, där han gjorde 24 poäng (10 mål och 14 assist).

 • William Almlöf, forward, född -00. Kommer från AIK, Norra Allsvenskan, där han gjorde 39 poäng (27 mål och 12 assist).
  William har många bitar av en modern innebandyspelare. Han är oförutsägbar och vill gärna utmana sina spelare i fart men har också sinnesnärvaro att vara kall och sätta dit bollarna med precision när lägena uppkommer.

 • Gustav Wadell, back, född -00. Kommer från RIG Umeå, Norra Allsvenskan, där han gjorde 7 poäng (2 mål och 5 assist).

 • Oscar Rohlin, forward, född -97. Kommer från Craftstaden IBK Oskarshamn, Södra Allsvenskan, där han gjorde 41 poäng (21 mål och 20 assist).
  Oscar är en bolltrygg spelare och han kommer att bidra med tyngd i offensiv zon, inte minst i det etablerade anfallsspelet. Med Oscars potential och ambitionsnivå talar allt för att han tids nog är en poängspelare av hög klass även i SSL.

 • Edin Omanovic, målvakt, född –95. Kommer från Växjö IBK, SSL.
  Edin är en mycket ambitiös spelare som har erfarenhet av att bygga framgångsrika målvaktspar och lag tidigare. På planen är han en aktiv målvakt som jobbar igenom varje situation med stort fokus och på ett bra sätt kommunicera och samarbetar med utespelarna.

 • Tobias Lindström, back, född -94. Kommer från Salems IF, Norra allsvenskan, där han gjorde 42 poäng (12 mål och 30 assist).
  Tobias besitter unika egenskaper som gör att han kan styra en match oavsett om spelet är förlagt i anfalls eller försvarszonen. Han är trygg och bemästrar man/man spelets delar men är samtidigt en poängstark spelare.

 • Jesper Lindström, forward, född – 96. Kommer från Salems IF, Norra Allsvenskan, där han gjorde 17 poäng (3 mål och 14 assist på 11 matcher).
  En mångfacetterad spelare med det lilla extra som får det svåra att se enkelt ut. Han förfogar över alla de attribut som framtidens forwards behöver, såsom spelintelligens, viljan att påverka i varje situation, poängproduktion och en intelligens att hitta de ”rätta” ytorna offensivt.