Storseger i försäsongens första match

13 augusti 2020 09:02
dam

På onsdagskvällen spelades säsongens första match för FBC Kalmarsunds allsvenska lag när seriekonkurrenten Växjö IBK besökte KIFAB Arena för en träningsmatch, och det blev storseger för Kalmarsund efter hattrick från både Emma Andersson och Emelie Rosenqvist.

FBC Kalmarsund fick en bra start när Hilma Liebgott öppnade målskyttet, och efter att Stina Nilsson fint gjort 2-0 på en kontring hade hemmalaget en tvåmålsledning efter 20 spelade minuter.

I andra perioden minskade Växjö avståndet när man gjorde 3-2, men närmare än så kom aldrig Vipers. När mittperioden var slut ledde Kalmarsund med 6-2, och i den sista perioden dominerade hemmalaget. Periodsiffrorna i tredje perioden blev 5-1, och slutresultatet 11-3.

Nyförvärvet från Gotland, Blanka Linge, stod hela matchen i mål för FBC Kalmarsund och gjorde en fin debut i nya hemmarenan.

De Kalmarsund-spelarna som utmärkte sig mest i poängprotokollet i denna match var Emelie Rosenqvist med fem poäng (3+2) och Emma Andersson med fyra (3+1).

Nyförvärven Evelina Petersson och Josefin Nyberg gjorde båda mål i matchen, och Petersson stod även för en assist i matchen.

Matchfakta:

Första perioden

1 - 0 Hilma Liebgott

2 - 0 Stina Nilsson (Emmy Jämtin)

Andra perioden

2 - 1 Växjö

3 - 1 Emma Andersson (Emelie Rosenqvist)

3 - 2 Växjö

4 - 2 Josefin Nyberg (Malin Andersson)

5 - 2 Emelie Rosenqvist (Ebba Johnson)

6 - 2 Evelina Petersson (Emelie Rosenqvist)

Tredje perioden

6 - 3 Växjö

7 - 3 Emma Andersson

8 - 4 Emma Andersson

9 - 4 Emelie Rosenqvist (Evelina Petersson)

10 - 4 Emelie Rosenqvist (Emma Andersson)

Linge (Holmberg)

Nästa match spelas den 22/8 mot Storvreta IBK i KIFAB Arena, och den matchen kommer att livesändas på Sportexpressen Play. Kostnaden för matchen är 99 kronor, där majoriteten av intäkterna går till FBC Kalmarsund - se matchen och stötta klubben ekonomiskt!

Här kan ni se resten av försäsongsschemat för laget.