KAL

Kalmarsund vidare från kvartsfinalen - nu väntar Växjö i semifinal

29 mars 2022 22:10
Video

FBC Kalmarsund vann den sjätte kvartsfinalen på bortaplan mot FC Helsingborg med 3-4 och vann kvartsfinalserien med totalt 4-2 i matcher. Se höjdpunkterna från avgörandet här.

Kvartsfinal 6

FC Helsingborg - FBC Kalmarsund

3-4 (2-2, 0-0, 1-2)

Kalmarsund vidare till semfinal med 4-2 i matcher

Målskyttar Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Anton Nilsson, Albin Hedstål

Ingen var förvånad att även kvartsfinal 6 var en jämn historia, precis som alla föregående kvartsfinaler i serien. Kalmarsund hade haft chansen att avgöra på hemmaplan i lördags men Helsingborgs fina start på den matchen satte stopp för det. Kalmarsund var mer på tårna denna gång och Kim Nisson gav bortalaget en tidig ledning med 1-0. Men mindre än 30 sekunder senare kvitterade Helsingborg genom Max Wahlgren och båda lagen var på tavlan. Efter 13.17 tog hemmalaget ledningen genom Oliver Johansson men Kalmarsunds lagkapten Anton Nilsson såg till så att ställningen var 2-2 efter en spelad period.

Den andra perioden slutade mållös och bäddade upp för ännu en rafflande avslutning mellan lagen. Kalmarsund ville gå för att avgöra och tog kommandot när Albin Hestål satte dit 2-3 tidigt i den tredje perioden. Helsingborg kvitterade genom Pontus Sölve till 3-3 efter 6.01 och efter det tickade minuterna på. Publiken skulle återigen bjudas på ett sent avgörande och som tre gånger tidigare i matchserien visade Kalmarsund sig starka i slutskedet. Med knappa fyra minuter kvar att spela drabbades Helsingborg av en utvisning och bortalaget skulle ta vara på den möjligheten de gavs i numerärt överläge. Kim Nilsson som tidigare spelat fram till Kevin Björkströms avgörande i den tredje kvartsfinal fick denna gången agera avslutare. På pass från Jesper Lindström skickade han in 3-4 och skickade Kalmarsund vidare till semifinal.

Under kvällen gick även Växjö vidare från sin kvartsfinal och det står klart att det blir ett smålandsderby i semifinal, med en plats i Globen till finalen på spel. Genom sin andraplats i grundserien kommer Växjö att inleda på hemmaplan. Vi återkommer med information om speldatum.