Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Kevin Björkström och FBC Kalmarsund överens om en förlängning

2 mars 2022 20:30
herr

Kevin Björkström stannar i Kalmarsund och förlänger sitt kontrakt över nästa säsong. "Handlederna och glädjen sitter fortfarande i", säger Kevin Björkström om att fortsätta sin karriär.


Kevin Björkström har tillhört Kalmarsund ända sedan första säsongen i SSL 18/19 och har nu hunnit bli 32 år. Björkström som används flitigt som både back och forward gör en stark poängmässig säsong med 19 poäng på 19 matcher. Beslutet att förlänga var till slut ganska självklart för veteranen.

"Ett ganska självklart beslut att kriga på lite till, handlederna och glädjen sitter fortfarande i. Jag trivs med laget och min familj trivs jättebra här nere. Min stora förhoppning är att få vinna ett SM-guld, det är en bidragande orsak till att jag fortsatt orkar lägga ner den tiden som krävs", säger Kevin Björkström.

Björkströms erfarenhet, ledarskap och breda register gör honom till en viktig pusselbit även inför kommande säsong.

"I vår strävan att ställa ett minst lika slagkraftigt lag på banan även nästa säsong och framöver så är det oerhört skönt att ytterligare en pusselbit är klar. Vi är såklart jättenöjda att Kevin har bestämt sig för fortsatt spel i Kalmarsund. Han betyder mycket för gruppen, och är med sin vinnarmentalitet en pådrivare som vi behöver. Dessutom besitter han kompetensen att kunna prestera lika bra oavsett om han spelar back eller forward, vilket är en fantastisk egenskap", säger sportdirektör Patrik Klockare Bäck om förlängningen.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23, med en option för ytterligare ett år till.