07 Apr 1 match

Falun vann semifinal 3 mot Kalmarsund

10 april 2021 19:01
herr

Efter ytterligare en jämn match i KIFAB Arena kunde IBF Falun vinna med 4-5 mot FBC Kalmarsund och ta en 3-0 ledning i semifinalserien.

FBC Kalmarsund - IBF Falun

4-5 (1-0, 1-4, 2-1)

Skott: 26-22 (8-6, 9-12, 9-4)

Målskyttar Kalmarsund: Kim Nilsson 3, Kevin Haglund

Efter två raka förluster valde Kalmarsund att göra lite förändringar i kedjorna inför den tredje semifinalen. Kim Nilsson lämnade plats för Kevin Haglund i den första kedjan och Filip Stjernberg gick in som spets i den andra kedjan. Det skulle också ge en effekt och matchen bjöd på en fartfylld inledning. Även Falun hade med sig en god energi från deras stabila insats senast och de var tidigt i matchen nära på att kontra in ett mål men stolpen stod i vägen. Kalmarsund skulle även de pricka stolpen, men målet skulle komma tätt efter. Kim Nilsson såg pigg ut inledningsvis som spets i den tredje formationen och återerövrade bollen flertalet gånger genom ett hårt jobb, vilket tillslut belönades. Från mittplan kom han en mot en och avslutade i steget, ett avslut som borrade sig in vid bortre stolpen vilket betydde 1-0 efter 10.59. Mer mål än så fick vi inte se i den första perioden.

I andra perioden hade båda lagen svårt att skapa ett flyt i spelet, och en av anledningarna till det var periodens många utvisningar. Kalmarsund fick tidigt chansen i numerärt överläge och skapade ett stort tryck mot bortamålet. Falun spelade uppoffrande och ett täckt skott resulterade i en kontring som Malte Lundmark kunde göra 1-1 på. När Kalmarsund på nytt fick chansen med en man mer på planen så skulle man inte göra samma misstag utan Kim Nilsson kunde istället skjuta in ledningsmålet efter 13.50 av den andra perioden. Sedan var det Faluns tur att få prova på spel i numerärt överläge och där visade Emil Johansson kvalité när han prickade första krysset och kvitterade. Efter 2-2 skulle bortalaget trycka ner gasen ordentligt och gjorde både 2-3 och 2-4 innan 40 minuter var spelade. Först genom Emil Ruud i en snabb omställning och sedan kunde Emil Johansson göra sitt andra mål, endast två minuter efter sitt första.

Slutakten bjöd minst sagt på spänning och redan efter två minuter förvaltade Kevin Haglund ett friläge. Falun skulle dock svara upp med ett 3-5 mål strax efteråt, med Johan Samuelsson som målskytt. Kalmarsund fick en chans att närma sig med åtta minuter kvar när man fick med sig en utvisning. På ett nästan identiskt sätt som sitt andra mål kunde Kim Nilsson göra sitt tredje för matchen vilket betydde 4-5 efter 13.16. Hemmalaget fortsatte att pressa högt efter målet och vann ofta tillbaka bollen tidigt, men Faluns box framför eget mål jobbade hårt. Med dryga tre minuter kvar av matchen tog man time-out i hemmalaget och tog direkt ut målvakten. I spel 6 mot 5 lyckades man skapa flera stora målchanser, där den bästa kom i slutsekunderna när flera spelare missade bollen precis framför mål. Men bollen ville inte in och Falun kunde hålla undan och vinna med 4-5.

Kalmarsund har nu skaffat sig en rejäl uppförsbacke med ett 0-3 underläge i semifinalserien. Falun har chansen att avgöra redan på tisdag på sin egna hemmaplan, medan det för Kalmarsund krävs fyra raka segrar för att nå SM-finalen.