Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Blanka Linge klar för FBC Kalmarsund

29 april 2020 16:30
dam

Målvakten Blanka Linge är nästa nyförvärv till FBC Kalmarsunds damlag inför kommande säsong i allsvenskan. Hon har tillhört sin moderförening Endre IF på Gotland hela karriären, och nu är 18-åringen klar för spel i FBC Kalmarsund kommande säsong.


Så här säger Blanka själv om att valet föll på FBC Kalmarsund:

"Jag valde Kalmarsund för att de har klara och tydliga mål - att komma upp i SSL och stanna där. De har även otroligt bra förutsättningar med en fin arena och stark support från staden. Jag har fått intrycket att Kalmarsund är en bra och seriös klubb som jag tror kan uppnå mycket inom kommande år"

Hon är registrerad för 17 SSL-matcher i Endre IF, och har spelat 25 matcher i division 1/2 i föreningens U-lag i Södermanlands seniorserier.

"Mina förväntningar på mig själv i Kalmarsund är att jag ska ge 100% varje träning och match, och på laget är det att vi ska kriga oss upp till SSL nästa säsong. Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som alltid vill vinna och som kan steppa upp när det behövs", säger Blanka Linge om sina förväntningar och mål inför kommande säsong.

"Blanka är en målmedveten målvakt. Hon är reflekterande och ambitiös vilket genomgående kommit fram i rekryteringsprocessen. Med sin noggrannhet utanför planen och vilja att utvecklas kommer Blanka kunna ta nästa steg i FBC Kalmarsund. Med hårt arbete finns goda möjligheter att bli en framgångsrik målvakt på högsta nivå, och redan nu ser vi henne som en bra konkurrent till Wilma Holmberg och tror att de båda kommer kunna driva varandra och hela laget till att nå nästa nivå", säger Adam Kallenberg i FBC Kalmarsunds elitkommitté.