Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 2 matcher
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

Ny målvaktstränare till FBC Kalmarsunds damlag

21 november 2022 13:00
dam

Robin Nilsson ansluter som ny målvaktstränare i FBC Kalmarsunds damlag. Med hjälp av videoanalys från match och träning kommer han att stötta lagets två målvakter Thea Ekholt och Louise Mannerstål med sitt målvaktsspel.


Precis som assisterande tränare Ludvig Eriksson har också Robin Nilsson ett förflutet i Munka-Ljungby. Nu kommer Nilsson att axla rollen som målvaktstränare för Kalmarsunds damlag. Arbetet kommer till stor del att bestå av videoanalys av träning och matcher med specifika målvaktsträningar under säsongens gång.

"Vi kommer framför allt att jobba med videoanalys men vi kommer också köra några träningar på plats. Både jag och Ludvig (Eriksson) kommer från Munka-Ljungby där det nästan alltid har varit en självklarhet med målvaktsträning. Det känns kul att få bidra med den biten i Kalmarsund också." säger Robin Nilsson

Nilsson har tidigare varit målvaktstränare för Munka-Ljungbys damlag i Allsvenskan men också hjälp föreningens ungdomar med målvaktsträning. Dessutom har han varit målvaktstränare under flera målvaktsläger, bland annat Goalie Camp Piteå och Visby där han var tränare tillsammans med Thea Ekholt.

Sportchef Patrik Klockare Bäck är nöjd över att kunna förstärka damernas ledarstab ytterligare och hoppas på att målvakterna kan ta sitt spel till nya höjder.

"Det känns jättebra att vi tillslut funnit och slutit en överenskommelse med en duktig målvaktstränare. Robin kommer vara en mentor och stöd till våra målvakter vilket både vi och de saknat. Vi har en lösning säsongen ut där vi får möjligheten att testa det här upplägget, så gör vi en utvärdering efter säsong och tittar framåt efter det." säger Patrik Klockare Bäck.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Robin Nilsson!