Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Ny målvaktstränare till FBC Kalmarsunds damlag

21 november 2022 13:00
dam

Robin Nilsson ansluter som ny målvaktstränare i FBC Kalmarsunds damlag. Med hjälp av videoanalys från match och träning kommer han att stötta lagets två målvakter Thea Ekholt och Louise Mannerstål med sitt målvaktsspel.


Precis som assisterande tränare Ludvig Eriksson har också Robin Nilsson ett förflutet i Munka-Ljungby. Nu kommer Nilsson att axla rollen som målvaktstränare för Kalmarsunds damlag. Arbetet kommer till stor del att bestå av videoanalys av träning och matcher med specifika målvaktsträningar under säsongens gång.

"Vi kommer framför allt att jobba med videoanalys men vi kommer också köra några träningar på plats. Både jag och Ludvig (Eriksson) kommer från Munka-Ljungby där det nästan alltid har varit en självklarhet med målvaktsträning. Det känns kul att få bidra med den biten i Kalmarsund också." säger Robin Nilsson

Nilsson har tidigare varit målvaktstränare för Munka-Ljungbys damlag i Allsvenskan men också hjälp föreningens ungdomar med målvaktsträning. Dessutom har han varit målvaktstränare under flera målvaktsläger, bland annat Goalie Camp Piteå och Visby där han var tränare tillsammans med Thea Ekholt.

Sportchef Patrik Klockare Bäck är nöjd över att kunna förstärka damernas ledarstab ytterligare och hoppas på att målvakterna kan ta sitt spel till nya höjder.

"Det känns jättebra att vi tillslut funnit och slutit en överenskommelse med en duktig målvaktstränare. Robin kommer vara en mentor och stöd till våra målvakter vilket både vi och de saknat. Vi har en lösning säsongen ut där vi får möjligheten att testa det här upplägget, så gör vi en utvärdering efter säsong och tittar framåt efter det." säger Patrik Klockare Bäck.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Robin Nilsson!